Pintaverisuonien ruiskutushoito

Jaloissa näkyy usein tummansinisiä ja -punaisia pinnallisia verisuonia, jotka häiritsevät ulkonäköä. Näitä luutasuoniksi kutsuttavia laskimoita voidaan poistaa pintaverisuonten ruiskutushoidolla. Ruiskutushoitoa käytetään myös täydentämään suonikohjujen uudentyyppisiä ultraääniohjattuja suonensisäisiä hoitoja. Ruiskutushoidossa käynnistetään suonten häviäminen glyserolia tai laimeaa vaahtoa sisältävän aineen avulla.

Hoito tehdään pistosten kautta. Puudutusta tai nukutusta ei tarvita, koska lääkeaine sisältää puudutusainetta. Haavoja ja arpia ei synny lainkaan. Ennen hoitoja tulee varmistaa, ettei taustalla ole niin sanottua verisuonten päärunkovikaa. Varmistaminen tehdään ultraäänitutkimuksella. Ruiskutushoitoa ei voida tehdä myöskään raskaana oleville.

Hoito kestää puolesta tunnista tuntiin. Toimenpiteen tekee meillä Dextrassa kirurgi tai koulutettu sairaanhoitaja. Hoidon lopuksi jalkaan laitetaan hoitosukka, jota pidetään noin viikon ajan. Arkeen voi palata muuten normaalisti, eikä hoidon jälkeen tunnu yleensä kipuja. Kovaa rasitusta tulee välttää kahden viikon ajan, samoin saunomista sekä lentoja.

Hoidetut suonet näkyvät aluksi tavallista selvemmin. Lopullinen tulos on nähtävissä 2–12 viikon sisällä. Jälkitarkastus tehdään 6–12 viikon kuluttua hoidosta. Ruiskutushoidolle tehdään usein täydentävä hoito tai useampi, jossa käsitellään jäljelle jääneitä pieniä alueita.

Varaa aika suonikohjujen hoitoon erikoistuneelle asiantuntijalle verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.