Suonikohjuhoidot

iStock-516375011Suonikohjuhoidot ovat kehittyneet huomattavasti. Uudentyyppiset suonensisäiset ultraääniohjatut hoidot – eli laserhoidot ja vaahtoruiskutus – ovat syrjäyttäneet perinteisen leikkaushoidon. Lisäksi käytetään ruiskutushoitoa, jolla käsitellään pintaverisuonia. Uusissa hoidoissa käynnistetään laskimoiden häviäminen sen sijaan, että ne leikattaisiin pois. Vaikka pinnalliset suonet poistetaan käytöstä, siitä ei aiheudu terveydelle haittaa, sillä syvemmät suonet hoitavat pinnallisten suonten tehtävän.

Uusien hoitomuotojen edut ovat huomattavat. Suonikohjut voidaan hoitaa usein yhdellä käynnillä toimenpiteessä, joka kestää puolesta tunnista kahteen. Jalkoihin ei jää merkittäviä arpia, eikä hoitojen jälkeen tarvitse välttämättä sairauslomaa. Jos sairauslomaa tarvitaan, se kestää muutamia päiviä. Hoidot ovat joko kivuttomia tai ne voidaan tehdä puudutuksessa nukutuksen sijaan.

Laserhoidon periaate on sama, mutta vaahdon sijaan käytetään laserin lämpövaikutusta. Lämpö käynnistää laskimon apeutumisen ja häviämisen.

ClariVein-hoidossa laskimoon viedään pieni laite, joka rikkoo suonen. Lisäksi laskimoon ruiskutetaan tukkivaa ainetta suonen tukkeutumisen varmistamiseksi.

Vaahtoruiskutushoidossa laskimoihin ruiskutetaan suonen tukkivaa vaahtoa, jonka jälkeen laskimot kuihtuvat vähitellen pois.
Ruiskutushoidon avulla poistetaan ihon häiritseviä pieniä, tummansinisiä tai -punaisia pintaverisuonia. Suoniin ruiskutetaan glyserolia sisältävää ainetta, jonka ansioista ne häviävät.

Menetelmistä suosituin on laserhoito. Muita hoitomuotoja käytetään yleensä lasermenetelmää täydentävinä tai niissä tapauksissa, kun laserhoitoa ei voida käyttää.

Meillä Pihlajalinnassa suonikohjuja hoitavat verisuonikirurgiaan erikoistuneet lääkärit ja sairaanhoitajat. Ennen hoitoa tehdään ultraäänitutkimus, jossa kirurgi kartoittaa tilanteen ja suunnittelee tulevan toimenpiteen. Ajan voi varata suoraan tutkimukseen ilman erillistä vastaanottokäyntiä tai lähetettä.

Suonikohjutiimissämme on kirurgeja ja suonikohjujen hoitoon erikoistuneita hoitajia. Tiimillämme on runsaasti kokemusta suonikohjujen hoidoista eri hoitomenetelmillä. Voit kääntyä puoleemme missä tahansa hoitoja koskevissa kysymyksissä.

Varaa aika suonikohjujen hoitoon erikoistuneelle asiantuntijalle verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.