Tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on yleinen rasitusvamma, joka tuntuu kipuna kyynärpään ulko- tai sisäsyrjällä. Tenniskyynärpään aiheuttaa toistuva liike ja rasitus. Tärkeintä tenniskyynärpään hoidossa on lepo, mutta vaivaa ei kannata pitkittää liian pitkään.

Tenniskyynärpäässä eli epikondyliitissä on kyse ojentajajänteiden kiinnityskohdan tulehduksesta olkaluun ulkosivunastassa kyynärseudussa.

Tenniskyynärpään oireet

Kun kyynärvarren vääntö ulkokiertoon aiheuttaa kipua, voi kyse olla tenniskyynärpäästä. Tenniskyynärpäähän liittyy usein myös kipu rannetta ja sormia ojentaessa.

Tenniskyynärpään oireet alkavat usein liiallisen tai tavallisesta poikkeavan rasituksen seurauksena. Syynä voi olla urheiluharrastus tai mekaaninen toistuva liike. Kipu voi tuntua pienessäkin rasituksessa tai liikkeessä, myös toimistotyössä.

Tenniskyynärpään hoito

Tenniskyynärpään oireiden hoidossa lepo on tärkeää. Lisäksi voi käyttää rannetukea ja tulehduskipulääkettä.

Tenniskyynärpää paranee yleensä muutamassa kuukaudessa itsestään. Vaivan ei kuitenkaan kannata antaa pitkittyä.

Paranemisessa auttavat oikeanlaiset venytykset, joihin saa ohjeuksen Pihlajalinnan käsikirurgilta tai fysioterapeutilta. Tilanteen hieman rauhoituttua aloitetaan kevyet kyynärvarren lihaksia vahvistavat harjoitteet. Jos oireet ovat hankalia, eivätkä poistu hoidon avulla, voidaan harkita vaurioituneiden jänteiden leikkausta.

Varaa aika kyynärpään kipuihin ja vammoihin erikoistuneelle asiantuntijalle

Lue lisää kyynärpään vammoista