Tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on yleinen rasitusvamma, joka tuntuu kipuna kyynärpään ulkosäsyrjällä. Tenniskyynärpään aiheuttaa toistuva liike ja rasitus.

Tenniskyynärpäässä eli epikondyliitissä on kyse ojentajajänteiden ylimmän kiinnityskohdan väsymisrepeämästä tulehduksesta olkaluun ulkosivunastassa kyynärseudussa.

Tenniskyynärpää paranee yleensä 3-6 kuukaudessa itsestään. Vaivan ei kuitenkaan kannata antaa pitkittyä, vaan hakeutua vastaanotolle.

Varaa aika kyynärpään kipuihinh ja vammoihin erikoistuneelle asiantuntijalle verkkoajanvarauksesta tai tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Tenniskyynärpään synty ja oireet

Tenniskyynärpään oireet alkavat usein liiallisen tai tavallisesta poikkeavan rasituksen seurauksena. Syynä voi olla urheiluharrastus, mekaaninen toistuva liike tai huono työergonomia esimerkiksi päätetyössä.

Tenniskyynärpään kipu tuntuu kipuna kyynärpään ulkosyrjällä. Tenniskyynärpäähän liittyy usein myös kipu rannetta ja sormia ojentaessa. Kipu voi tuntua pienessäkin rasituksessa tai liikkeessä, myös toimistotyössä.

Tenniskyynärpään tutkiminen ja hoito

Tenniskyynärpään oireiden hoidossa on tärkeää vähentää voimakasta kuormitusta. Jos vaiva jatkuu pitkään, kannattaa hakeutua vastaanotolle, jotta vaiva saadaan tutkittua.

Voimakkaan kuormituksen vähentämisen lisäksi hoidoksi voidaan määrätä rannetuki, tulehduskipulääkitys sekä fysioterapeutin ohjaamat venytysharjoitukset. Tilanteen hieman rauhoituttua aloitetaan kevyet kyynärvarren lihaksia vahvistavat harjoitteet.

Kortisoni-injetioilla ei ole osoitettu olevan hyötyä tenniskyynärpään hoidossa pidemmässä seurannassa. Jos oireet ovat hankalia eivätkä poistu hoidoista huolimatta, voidaan harkita leikkausta.

Ajanvaraus

Varaa aika kyynärpään kipuihin ja vammoihin erikoistuneelle asiantuntijalle verkkoajanvarauksesta tai tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa joka päivä ympäri vuorokauden.

Lue lisää