Sopivan testin valinta

Pihlajalinna Pikku Huopalahdessa voidaan käyttää testin kuormitustapana joko juoksumattoa tai polkupyöräergometriä. Sauvakävelynä on mahdollista tehdä testi, mikäli asiakas tuo mukanaan omat sauvakävelysauvat. Samoin soutuergometrin käyttö kuormitustapana on mahdollista, mikäli asiakas tuo oman ergometrin mukanaan. Rullasuksilla tai omalla polkupyörällä juoksumatolla tehtävät testit eivät ole mahdollisia

Kuormitustavan valinta

Koska syketasot ja kynnyssykkeet vaihtelevat kuormitustavan mukaan. Usein puhutaan juoksun kynnyssykkeiden olevan noin 10 – 15 lyöntiä korkeammalla kuin pyöräilyn kynnyssykkeet, mutta tämä ero on täysin yksilöllistä ja harjoittelusta riippuvaista. Tämän vuoksi kannattaa kuntotestin kuormitustavaksi valita aina lähimpänä omia liikunta- ja harjoitustottumuksia oleva kuormitustapa. Näin ollen puolimaratonille tähtäävän kannattaa tehdä testi juoksumatolla, ja taas pyöräilytapahtumiin tähtäävän kannattaa testi tehdä polkupyöräergometrillä. Palloilulajien harrastajien kohdalla kuormitustavan valinta riippuu siitä, käytetäänkö kestävyyskunnon harjoittelussa enemmän juoksua vai pyöräilyä. Triatlonistien kohdalla testin voi tehdä sillä kuormitustavalla, jota harjoittaa enemmän, joskin on myös perusteita tehdä testi sillä heikommalla kuormitustavalla. Triathlonisteille on tarjolla myös kokonaisuus, jossa on testit niin polkupyöräergometrillä kuin juoksumatolla.

Pp-ergometrin säädettävyys

Pihlajalinna Pikku Huopalahdessa on kuntotesteissä käytössä Monark LC-6novo -malli, joka on suunniteltu säädettävyydeltään ja poljintuntumaltaan nimenomaan pyöräilijöiden ja triathlonistien testaukseen. Pyörässä on korkeudeltaan ja stemmiltään portaattomasti säädettävä maantietanko, johon voidaan kiinnittää myös aerotangot. Pyörän polkimet voidaan vaihtaa, Pihlajalinnalla löytyy tällä hetkellä Shimanon SPD-, SPD-SL-, Look Keo- ja varvaskoukkupolkimet. Myös asiakkaan omat, esimerkiksi tehomittauksella varustetut polkimet voidaan vaihtaa testipyörään. Kampia ei sen sijaan pystytä säätämään, vakiokampien pituus on 172,5 mm. Satulan korkeus ja etäisyys ovat säädettävissä portaattomasti, ja tarvittaessa myös satula voidaan vaihtaa asiakkaan omaan satulaan. Tällöin satulan kiinnityskiskojen etäisyyden tulee olla maksimissaan 40 mm.

Ajanvaraus

Voit varata ajan kuntotestaukseen verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.