Pneumokokkirokote

Pneumokokki on merkittävä infektiosairauksien aiheuttaja. Se on bakteeri, joka aiheuttaa muun muassa ylähengitysteiden infektioita, kuten poskiontelo- ja välikorvatulehduksia, mutta myös vakavimpia tauteja, kuten keuhkokuumetta ja aivokalvotulehdusta. Pneumokokin aiheuttamat taudit ovat yleisiä influenssan jälkitauteja.

Pneumokokki tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, minkä vuoksi hyvä käsihygienia on tärkeä osa pneumokokilta suojautumisessa. Myös terveet ihmiset voivat kantaa pneumokokkeja nenänielussaan ja levittää bakteeria tietämättään eteenpäin. Pneumokokkibakteeri aiheuttaa tauteja kaikki eri ikäryhmissä, mutta merkittävä taudinaiheuttaja se on erityisesti pienillä lapsilla sekä ikääntyneillä.

Pneumokokilta suojautumiseen on olemassa myös rokote. Alle 5-vuotiaille lapsille tarjotaan pneumokokkirokotetta osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta aikuiset huolehtivat suojautumisesta itse. Pneumokokkirokotetta suositellaan erityisesti riskiryhmiin kuuluville, kuten henkilöille, jotka kärsivät esimerkiksi kroonisesta keuhko- tai sydänsairaudesta tai diabeteksesta.

Lue myös: Usein kysyttyjä kysymyksiä pneumokokkirokotteesta

Pneumokokkirokotuksen hinta

Rokotuksen hinta muodostuu hoitajan aikaperusteisesta vastaanottomaksusta, rokotusmaksusta, toimistomaksusta ja rokotehinnaston mukaisesta rokotteen hinnasta. Katso rokotusten hinnasto tästä.

Ajanvaraus

Yleisimpiin rokotteisiin, kuten influenssa ja hepatiitti, voit varata ajan verkkoajanvarauksesta. Mikäli kyseessä on jokin muu rokote, kannattaa aika varata soittamalla asiakaspalveluumme, p. 010 312 010, jolloin varmistamme samalla, että kyseistä rokotetta on saatavilla haluamassasi toimipisteessä. Jos samalle rokotusvastaanotolle on tulossa useampi rokotettava, esim. perhe, varaa ajanvarauksesta vähintään 10 minuuttia henkilöä kohden.