Pneumokokkirokote

Pneumokokki on bakteeri, joka aiheuttaa muun muassa ylähengitysteiden infektioita, kuten poskiontelo- ja välikorvatulehduksia, mutta myös vakavimpia tauteja, kuten keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta.

Pneumokokkibakteeri aiheuttaa tauteja kaikki eri ikäryhmissä, mutta merkittävä taudinaiheuttaja se on erityisesti pienillä lapsilla sekä ikääntyneillä.

Pneumokokkia vastaan voi suojautua rokotteella. Alle 5-vuotiaille lapsille tarjotaan pneumokokkirokotetta osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta aikuiset huolehtivat suojautumisesta itse.

Pneumokokkirokotetta suositellaan erityisesti riskiryhmiin kuuluville, kuten henkilöille, jotka kärsivät esimerkiksi kroonisesta keuhko- tai sydänsairaudesta tai diabeteksesta.

Rokotus annetaan yhtenä annoksena. Nykytiedon mukaan sitä ei tarvitse rutiinisti tehostaa. Rokotuksen voi ottaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Pneumokokki tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, minkä vuoksi hyvä käsihygienia on tärkeä osa pneumokokilta suojautumisessa. Myös terveet ihmiset voivat kantaa pneumokokkeja nenänielussaan ja levittää bakteeria tietämättään eteenpäin.

Pneumokokkirokotuksen hinta

Katso rokotusten hinnasto.

Ajanvaraus

Voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 312 010. Varmistamme samalla, että kyseistä rokotetta on saatavilla haluamassasi toimipisteessä.

Jos olet saapumassa samalle rokotusvastaanotolle useamman rokotettavan, esimerkiksi perheen kanssa, varaa ajanvarauksesta vähintään 10 minuuttia henkilöä kohden.

Pneumokokkirokote on saatavilla myös Punkkibussista ilman ajanvarausta. Katso Punkkibussin aikataulu ja hinnasto punkkibussi.fi

Lue myös