Silmäkirurgia

Pihlajalinna tarjoaa monipuolisen valikoiman silmäkirurgisia palveluita sekä Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikalla että Helsingissä Pihlajalinna Laser Tilkassa. Pihlajalinna Laser Tilkka on Suomen johtavia silmäkirurgian alan toimijoita. Palveluihin kuuluu muun muassa kaihileikkaukset, taittovirheen laserleikkaukset sekä linssileikkaukset.

Varaa aika Pihlajalinna Laser Tilkasta:
Kaihileikkaukset 010 322 1010
Linssileikkaukset 010 322 1011

Varaa aika Pihlajalinna Koskiklinikalle:
010 312 010

Laserleikkaus

Haaveena päästä eroon silmälaseista tai piilolinsseistä?

Oletko miettinyt jo pitkään, miltä tuntuisi herätä aamulla niin, ettei ensimmäisenä tarvitsisi hakuilla yöpöydältä silmälaseja? Miltä tuntuisi harrastaa ja urheilla vapaasti ilman laseja tai piilolinssien kanssa räpeltämistä? Kuvittele mielessäsi, että voisit ajaa autoa tai lukea ilman silmälaseja. Puhumattakaan siitä, ettei enää tarvitsisi kärsiä rillien huurtumisesta sateella tai pakkasella, ja että voisit auringon paistaessa käyttää tavallisia aurinkolaseja.

Taittovirheen laserleikkaus on helpottanut monen elämää. Maailmalla jo arviolta 30 miljoonaa ihmistä on hyötynyt silmän laserleikkauksesta. Onko tullut sinun vuorosi sanoa hyvästi silmälaseille ja piilolinsseille?

Tule keskustelemaan Pihlajalinna Laser Tilkan optikoiden kanssa omasta tilanteestasi ja haaveistasi päästä eroon silmälaseista. Voit myös lähettää suoraan optikoille kysymyksiä ja ajatuksiasi silmän taittovirheleikkauksista osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 2472.

Taittovirheleikkauksen hoitopolkusi Pihlajalinna Laser Tilkassa näyttää seuraavalta:

Ensin sinulla on mahdollisuus keskustella optikon kanssa toimenpiteestä tai voit halutessasi varata suoraan ajan esitutkimukseen. Perusteellisessa esitutkimuksessa selvitetään, sopiiko laserleikkaus sinulle ja arvioidaan erilaisia leikkausvaihtoehtoja. Saatujen mittausten pohjalta silmälääkäri tekee lopullisen leikkaussuunnitelman. Leikkauspäivänä saavut Pihlajalinna Laser Tilkkaan noin tuntia ennen toimenpiteen alkua ja toimenpiteen jälkeen lepäät muutaman tunnin ennen kotiinlähtöä. Saat yksityiskohtaiset valmistautumisohjeet ja ohjeet jälkihoitoa varten.

Katso laserleikkausten hinnasto

Lue lisää laserleikkauksesta täältä.

Linssileikkaus

Linssileikkauksen silmänsisäiset tekomykiöt ovat viime vuosina kehittyneet valtavasti, minkä vuoksi linssileikkauksesta on tullut eniten kasvava taittovirheiden korjausmenetelmä. Linssileikkaus antaa mahdollisuuden päästä eroon silmälaseista, kun perinteistä silmien laserleikkausta ei voida tehdä. Esteenä laserleikkaukselle voivat olla esimerkiksi liian voimakas taittovirhe, ikänäkö tai sarveiskalvon rakenteen sopimattomuus.

Veitsetön linssileikkaus uudella femtolaserilla
Perinteisen linssileikkauksen lisäksi Pihlajalinna Laser Tilkka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa uuden veitsettömän linssileikkauksen laserilla. Uusi lasertekniikka mahdollistaa aivan uudella tavalla standardoidun linssileikkauksen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että linssileikkauksen haastavimmissa vaiheissa silmäkirurgilla on apunaan tietokoneohjattu laserlaite. Näin saavutetaan manuaaliseen leikkaukseen verrattuna entistä tasaisempi ja korkeampi laatu. Laserleikkaus tehdään täysin ilman leikkausveistä.

Linssileikkauksella voidaan korjata

  • ikänäköä
  • yhtä aikaa sekä lähi- että kaukonäköä
  • suurta silmän kaukotaitteisuutta eli isoja plusvoimakkuuksia
  • suurta silmän likitaitteisuutta eli isoja miinusvoimakkuuksia
  • suurta silmän hajataitteisuutta eli isoja sylinterivoimakkuuksia.

Linssileikkauksia tehdään Pihlajalinna Laser Tilkassa kahdella eri menetelmällä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa silmän oma linssi eli mykiö korvataan tekomykiöllä. Toisessa vaihtoehdossa silmän sisään oman linssin eteen asennetaan ohut keinotekoinen lisälinssi.

Perusteellisessa esitutkimuksessa selvitetään yksilöllisesti paras ratkaisu näönkorjaukseen huomioiden myös potilaan ikään ja elämäntilanteeseen vaikuttavat tekijät.

Tule keskustelemaan asiasta ja varaa aika ilmaiseen optikon hoitoarvioon. Voit myös suoraan olla yhteydessä Pihlajalinna Laser Tilkan optikoihin osoitteeseen optikko@pihlajalinna.fi tai soittaa heille numeroon 010 312 2472.

Kaihileikkaus

Väestön ikääntyessä yhä useampi sairastuu harmaakaihiin. Taudin kehittymistä ei voi ehkäistä ja sen ainoa hoitomuoto on leikkaus. Harmaakaihissa silmän mykiö samentuu, jolloin näkökyky ja näöntarkkuus heikkenevät. Kaihileikkauksessa samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan uusi tekomykiö.

Kaihileikkaus on maailmalla yksi yleisimmistä leikkauksista. Lääketieteellisen kehityksen ansiosta kaihileikkaus on yksi tämän päivän turvallisimmista toimenpiteistä. Kaihileikkaus on yleensä vaivaton ja kivuton toimenpide, josta toipuminen tapahtuu nopeasti.

Suomessa keskimäärin noin kolmasosalla yli 65-vuotiaista ja kolmella neljästä yli 85-vuotiaista on näköä haittaavia kaihimuutoksia.

Ikääntymisen lisäksi harmaakaihi voi kehittyä esimerkiksi tapaturmien jälkeen tai pitkäaikaisen kortisonihoidon komplikaationa.

Harmaakaihin ainoa hoito on leikkaus. Kaihileikkausta suositellaan, kun heikentynyt näkö haittaa normaalia elämää, kuten lukemista, television katselua ja autolla ajamista.

Veitsetön kaihileikkaus uudella femtolaserilla

Perinteisen kaihileikkauksen lisäksi Pihlajalinna Dextra Laser Tilkka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa uuden veitsettömän kaihileikkauksen laserilla. Perinteiseen kaihileikkaukseen verrattuna uuden lasermenetelmän tarkkuus on tietokoneohjatun lasertekniikan ansioista huippuluokkaa. Tässä kehityksessä Pihlajalinna Laser Tilkka seuraa silmäkirurgian maailman huippuja.

HUS-palveluseteli kaihileikkaukseen
Julkisen terveydenhuollon kumppanina Pihlajalinna Laser Tilkka suorittaa kaihileikkauksia HUSin antamalla palvelusetelillä. Pihlajalinna Laser Tilkassa on toistaiseksi voimassa oleva tarjous:
Palvelusetelipotilaan omavastuu vain 57 €.

Lue lisää kaihileikkauksesta.

Kaihi- ja linssilikkaus laserilla

Edistyksellinen teknologia – näkösi puolesta

Perinteisen kaihi- ja linssileikkauksen lisäksi Pihlajalinna Laser Tilkka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa uuden veitsettömän kaihileikkauksen ja linssileikkauksen laserilla. Perinteiseen leikkaukseen verrattuna uuden lasermenetelmän tarkkuus on tietokoneohjatun lasertekniikan ansioista huippuluokkaa.

Uudesta laserteknologiasta hyötyvät kaikki. Erityisen suuri hyöty siitä on niille potilaille, joiden hajataittoa korjataan erikoislinsseillä, tai joiden kanssa pyritään pääsemään eroon silmälaseista. Linssileikkauksissa käytetään erikoislinssejä, joten laserin avulla saavutetaan manuaaliseen leikkaukseen verrattuna entistä tasaisempi ja korkeampi laatu.

Pihlajalinna Laser Tilkan laserleikkaukset tehdään uusimmalla Alconin LenSx-laitteella. Maailmanlaajuisesti laserleikkauksiin on jo koulutettu jo tuhansia silmäkirurgeja, ja LenSx–laitetta käytetään yli 60 maassa. Suomessa menetelmä on edelleen uusi, mutta Pihlajalinna Laser Tilkka seuraa kehityksessä maailman huippuja.