Ruoansulatuskanavan tähystystutkimukset

Vatsaelinsairaudet ja erilaisten suolistovaivojen tutkimukset ja leikkaukset kuuluvat vatsaelinkirurgin erikoisosaamiseen. Pihlajalinnan kokeneet erikoislääkärit tutkivat ruuansulatuskanavan oireita tähystystutkimusten avulla ja tekevät esimerkiksi sappikivi-, palleatyrä- ja nivustyräleikkauksia.

Toimenpideyksikössä teemme kattavasti pientoimenpiteitä paikallispuudutuksessa sekä erilaisia tähystystutkimuksia. Toimenpiteisiin voi hakeutua Pihlajalinnan erikoislääkärin vastaanoton kautta tai suoraan lääkärin lähetteellä.

Gastroskopiassa eli mahalaukun tähystyksessä saadaan tietoa ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen mahdollisista muutoksista. Gastroskopian avulla selvitetään esimerkiksi nielemisvaikeuden, vatsaoireiden ja epäselvän rintakivun syytä.

Paksusuolen tähystys eli kolonoskopia on yleinen tutkimus, joka tehdään esimerkiksi pitkittyneen ripulin, tulehduksellisten suolistosairauksien ja syöpäepäilyn vuoksi. Kolonoskopian tarkoituksena on tutkia paksusuolen limakalvon tila.

Peräsuolen tähystyksen eli proktoskopian avulla tutkitaan peräaukon sairauksia, kuten peräpukamia ja haavaumia. Proktoskopian yhteydessä on mahdollista ottaa koepaloja ja hoitaa peräpukamia. Sisäisten peräpukamien hoidossa suositaan nykyään kumilenkkihoitoa eli barronin ligatuura -hoitoa, joka on vaivattomin hoitomuoto.

Lue lisää Pihlajalinnassa tehtävistä tähystysleikkauksista:

Toimipisteet

Tähystystutkimuksia tehdään seuraavilla paikkakunnilla:

Ajanvaraus

Tähystystoimenpiteen alustavaan arvioon voit itse varata suoraan ajan verkkoajanvarauksesta joko gastrokirurgille tai gastroenterologille. Tähystyksen ajanvaraus toimii asiakaspalvelumme kautta numerosta 010 312 010.

Hinnasto

Löydät tähystystutkimusten ja muiden palveluiden hinnat hinnastostamme.

Lue myös

Tähystystä ei tarvitse jännittää