Vatsaelinkirurgia

Vatsaelinsairaudet ja erilaisten suolistovaivojen tutkimukset ja leikkaukset kuuluvat vatsaelinkirurgin eli gastrokirurgin erikoisosaamiseen. Pihlajalinnan kokeneet erikoislääkärit tutkivat ruuansulatuskanavan oireita tähystystutkimusten avulla sekä tekevät esimerkiksi nivustyrä-, palleatyrä-, sappikivi- ja peräpukamaleikkauksia.

Vatsaelinkirurgiaa tehdään Pihlajalinnan sairaalapaikkakunnilla Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Joensuussa ja Seinäjoella.

Sappikivet ovat hyvin yleinen ongelma, joista kärsivät erityisesti naiset. Sappikivitauti ilmaantuu tavallisimmin yli 40-vuotiaille ylipainoisille naisille, mutta sappikiviä todetaan myös nuorilla naisilla, miehillä ja joskus lapsillakin. Tyypillinen oire on ylävatsakipu oikealla, joka säteilee selkään.

Närästys on yleinen vaiva, joka voi kertoa kivuliaana palleatyrästä. Närästyksen lisäksi palleatyrä aiheuttaa rintalastan takana kipuja ja kouristuksia, joskus jopa astmaa muistuttavia oireita. Palleatyrä on hyvänlaatuinen sairaus eikä johda yleensä vakaviin ongelmiin.

Nivustyrä on yksi yleisimmistä leikkauksen vaativista sairauksista. Se on huomattavasti tavallisempi miehillä kuin naisilla. Jos nivustyrä aiheuttaa kipua tai muuta vaivaa, on se syytä leikata. Tyrä kannattaa korjata mahdollisimman alkuvaiheessa, jolloin toipuminen leikkauksesta on nopeaa.

Pihlajalinnassa sappikivi-, palleatyrä- ja nivustyräleikkaukset tehdään tähystämällä nukutuksessa aina kun se on mahdollista.

Ajanvaraus

Voit varata ajan gastrokirurgin vastaanotolle verkkoajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ympäri vuorokauden.

Lue myös