Ortopedia

Ortopedia on tuki- ja liikuntaelinten vaivojen ja tapaturmien leikkaushoitoon erikoistunut lääketieteen ala. Ortopedin vastaanotolle hakeutumisen syy on usein akuutti tai pidempiaikainen kipu tuki- ja liikuntaelimissä, kuten polvessa, nilkassa tai olkapäässä. Vastaanotolla hoidetaan myös tapaturmaisia vammoja, kuten murtumia ja nyrjähdyksiä.

Varaa aika ortopedille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Jos loukkaannut tapaturmaisesti, hakeudu mahdollisimman pian hoitoon. Katso tarkemmat tiedot Pihlajalinnan tapaturmapäivystyksestä.

Ortopedi on tavoitettavissa pikaisesti myös videovastaanotolla. Tutustu tarkemmin palveluumme: Tapaturmalinja

Ortopedian palvelut ja toimenpiteet

Ortopedian tavallisia kirurgisia toimenpiteitä ovat nivelten, luiden, lihasten, nivelsiteiden ja rustopintojen leikkaukset. Tyypillisiä toimenpiteitä ovat myös nivelten tähystykset, murtumien korjausleikkaukset ja kipsaukset, välilevypullistumien hoito sekä nivelsiteiden korjausleikkaukset.

Vaikka ortopedi erikoistuu leikkaushoitoihin, ei leikkaus aina tuota nopeinta pääsyä takaisin arkeesi esimerkiksi työsi, harrastustesi tai urheilulajisi pariin. Silloin ortopedimme suosittelevat niin sanottua konservatiivista eli ilman leikkausta annettua hoitoa, kuten kipeytyneiden nivelten tuentaa ja kuntoutusta.

Ortopedit tekevät tiiviisti yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa. Pihlajalinnassa on kattavat kuvantamis- ja fysioterapiapalvelut sekä mahdollisuus päästä yksilölliseen, osaavaan ja turvalliseen leikkaushoitoon nopeasti. Moniammatilliset tiimit tuki- ja liikuntaelinsairauksien huippuyksiköissä hoitavat sinut kokonaisvaltaisesti kuntoon.

Ortopedian alueet

Useat ortopedit ovat erikoistuneet tiettyihin niveliin. Ortopedin nivelkohtainen erikoistuminen takaa, että saat hoitoa juuri sinun vaivaasi ymmärtävältä asiantuntijalta.

Tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja vammoista

Tuki- ja liikuntaelimistö, eli lihakset, luut, nivelet, nivelsiteet, nivelrusto, jänteet ja tietyt kudokset mahdollistavat ihmisen liikkumisen. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja vammat johtuvat esimerkiksi kuormituksesta, rasituksesta tai tapaturmista.

Ajanvaraus

Varaa aika ortopedille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Mikäli käytössäsi on HUS:n palveluseteli traumapotilaiden leikkaushoitoon, lonkan tekonivelleikkaukseen tai polven tekonivelleikkaukseen, varaa aika suoraan Pihlajalinna Pikku Huopalahdesta numerosta 010 312 183.

Teemme yhteistyötä myös vakuutusyhtiöiden kanssa eli hoidamme korvausasiat puolestasi helposti ja kätevästi.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien muut asiantuntijapalvelut

Pihlajalinnassa ortopedit tekevät tiiviisti yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa. Moniammatilliset tiimit tuki- ja liikuntaelinsairauksien huippuyksiköissä hoitavat sinut kokonaisvaltaisesti kuntoon.

Lue myös