Laboratorio

Pihlajalinna tarjoaa kattavat laboratoriotutkimukset. Tutkimukset järjestyvät usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä. Saatavilla myös laboratoriotutkimuksia ilman lähetettä.

Laboratoriotutkimuksiin voi tulla ajanvarauksella tai ilman toimipisteestä riippuen. Voit varata ajan laboratoriotutkimukseen verkkoajanvarauksesta.

Kliinisen fysiologian tutkimuksiin ja allergiatesteihin tarvitaan lääkärin lähete ja aika on varattava asiakaspalvelun kautta. Lähetteet laboratoriotutkimuksiin ovat pääsääntöisesti voimassa vuoden. Jos tutkimukseen tulo edellyttää erityisiä valmistautumistoimenpiteitä, saat ohjeet lääkäriltä, hoitajalta, laboratoriosta tai asiakaspalvelusta numerosta 010 312 010.

Laboratoriotutkimukset ilman lähetettä

Tarkista terveydentilasi laboratoriotutkimuksilla helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä. Voit tulla yksittäisiin tutkimuksiin tai ostaa laboratoriopaketin, joka sisältää tutkimuksia kattavasti.

Laboratoriotutkimukset ilman lähetettä

Valmistautuminen laboratoriokokeisiin

Jotta laboratoriokäynti tapahtuu mahdollisimman sujuvasti, tutustuthan valmistautumisohjeisiin täältä: ohjeet laboratoriotutkimuksiin valmistautumisesta.

On tärkeää valmistautua ohjeiden mukaisesti, jotta näytteet voidaan ottaa. Tutkimustulokset ovat myös mahdollisimman luotettavia ja vertailtavissa viitearvoihin, jos valmistautumisohjeita on noudatettu.

Saat myös tarvittaessa lääkäriltä erikoisohjeet valmistautumiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi näytteenotto ennen lääkkeiden ottoa (lääkeaineita tutkittaessa) tai näytteenotto määrättyyn vuorokaudenaikaan (esim. hormonimääritysten tapauksessa).

Voit myös kysyä asiakaspalvelustamme ohjeistusta ennen laboratoriossa asioimista.

Labotatoriotutkimusten tulokset

Voit tarkastella tutkimustuloksia Pihlajalinna Terveyssovelluksen tai OmaPihlajalinna-palvelun kautta.

Mikäli haluat arvion tuloksista, varaa aika yleislääkärille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010. Voit myös asioida Terveyssovelluksen chat-vastaanotolla.

Laboratoriotutkimusten hinnat

Katso laboratoriotutkimusten hinnasto.

Lue lisää: