Laboratorio

Pihlajalinna tarjoaa kattavat laboratoriotutkimukset. Tutkimukset järjestyvät usein jo vastaanottokäynnin yhteydessä. Joihinkin kokeisiin on kuitenkin syytä tulla erikseen ravinnotta.

Laboratoriotutkimuksiin voi tulla ajanvarauksella tai ilman. Jos tutkimukseen tulo edellyttää erityisiä valmistautumistoimenpiteitä, saat ohjeet lääkäriltä, hoitajalta, laboratoriosta tai asiakaspalvelusta.

Kliinisen fysiologian tutkimuksiin ja allergiatesteihin aika varataan ajanvarauksesta.

Tärkeimmät päivystystutkimukset tehdään vastaanottokäynnin yhteydessä.

Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan yleensä lääkärin lähete. Katso lista tutkimuksista, joihin voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Tutkimustuloksia voi tarkastella Oma Pihlajalinna -palvelun tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta, jos asiakas on vähintään 15-vuotias ja hänellä on suomalaiset verkkopankkitunnukset. Palveluissa ei anneta hoitosuosituksia. Tutkimustulokset voidaan lähettää myös postitse tai salattuna sähköpostina. Asiakas voi myös noutaa ne laboratoriosta. Tulokset eivät näy Omakannassa.

Ilman lääkärin lähetettä tulevilta asiakkailta ei vähennetä Kela-korvausta ja ilman Pihlajalinnan lääkärin lähetettä kokonaiskustannukseen lisätään voimassa oleva yleinen toimistomaksu.

Lue lisää:
Valmistautuminen laboratoriokokeisiin.
Ilman lääkärin lähetettä tehtävät laboratoriotutkimukset
Laboratoriotutkimusten hinnasto