Sydäntutkimukset

Pihlajalinnassa sinua palvelevat sydäntutkimusten huippuosaajat. Sydämen perustutkimusten lisäksi tarjolla on tarkkoja sydämen tutkimusmenetelmiä, kuten sydämen magneettikuvaus sekä sepelvaltimoiden tietokonetomografia.

Sydäntutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete, tai ne suoritetaan lääkärin vastaanotolla. Lääkäri, esimerkiksi kardiologi eli sydänsairauksien erikoislääkäri, tutkii ja arvioi tilanteesi ja määrää tarvittavat lisätutkimukset.

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Jos sinulla on lähete, voit varata ajan sydämen tutkimuksiin asiakaspalvelustamme.

Pihlajalinnassa kardiologit tekevät tiiviisti yhteistyötä muiden sydän- ja verisuonitautien asiantuntijoiden kanssa. Moniammatilliset tiimit sydäntutkimusten huippuyksiköissä pitävät sinusta huolta kokonaisvaltaisesti.

Milloin sydämen tutkimuksiin?

Sydän on syytä tutkia esimerkiksi silloin, jos rytmihäiriöt, huimaus, hengenahdistus tai epämääräinen rintakipu vaivaavat. Sydäntutkimuksia voidaan suorittaa myös esimerkiksi sydänleikkauksen tai lääkityksen aloittamisen jälkeen. Oikea-aikaiset ja oikein suunnitellut sydäntutkimukset antavat tärkeää tietoa kokonaistilanteesta.

Sydäntutkimuksen palvelut Pihlajalinnassa

Yleisin sydäntutkimus on sydämen ultraäänitutkimus eli kaikukuvaus, joka suoritetaan jo lääkärin vastaanotolla. Pihlajalinnassa on myös saatavilla huippuluokan sydämen tutkimusta sydämen magneettikuvauksella tai sepelvaltimoiden tietokonetomografialla. Sydänvaivoja voidaan tutkia myös kliinisen fysiologian palveluilla, kuten sydämen sykkeen tai verenpaineen pitkäaikaisrekisteröinneillä.

Kuinka pääsen sydämen tutkimuksiin?

Sydämen vaivojen tutkiminen alkaa lääkärin, erimerkiksi kardiologin eli sydänsairauksien erikoislääkärin vastaanotolla. Lääkäri kartoittaa vastaanotolla oireet, riskitekijät, elämäntilanteen ja muut taustatiedot. Vastaanotolla myös suoritetaan kliininen tutkimus, jossa esimerkiksi kuunnellaan sydän, keuhkot ja mitataan verenpaine.

Tutkimusten perusteella lääkäri määrää tarvittavat lisätutkimukset ja kirjoittaa tarvittavat lähetteet esimerkiksi laboratorio- ja sydämen tutkimuksiin.

Ajanvaraus

Sydäntutkimuksia tehdään Pihlajalinnan lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa esimerkiksi Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Oulussa sekä muualla Suomessa.

Sydäntutkimukset vaativat lääkärin, kuten kardiologin eli sydänsairauksien erikoislääkärin lähetteen.

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Jos sinulla on lähete, voit varata ajan sydämen tutkimuksiin asiakaspalvelustamme 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa joka päivä ympäri vuorokauden.

Hinnasto

Löydät sydämen tutkimusten ja muut palveluiden hinnat hinnastostamme.

Muut sydän- ja verisuonitautien tutkimus- ja asiantuntijapalvelut