Sydämen ultraäänitutkimus

Sydämen ultraäänitutkimus eli kaikukuvaus on tutkimusmenetelmä, jolla tutkitaan sydämen rakennetta ja toimintaa. Ultraäänellä voidaan tutkia esimerkiksi sydämen sivuääniä, selvittää rakenteellisia poikkeavuuksia ja supistumisvoimaa. Sydämen ultraäänitutkimus on kardiologin suorittama perustutkimus.

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Mitä sydämen ultraäänitutkimuksella tutkitaan?

Sydämen ultraäänitutkimuksella voidaan kardiologin vastaanoton yhteydessä tutkia sydäntä, jolloin tarkastellaan sydämen rakennetta mm läppiä, sydämen kokoa ja supistumisvoimaa. Sydämen ultraäänitutkimuksella voidaan tutkia esimerkiksi sydämen liikehäiriöitä, poikkeavuuksia sydämen anatomiassa ja sydämen vaurioita kuten arpimuutoksia.

Sydämen ultraäänitutkimus tehdään yleensä, jos tutkittavalla on hengenahdistusta, rintakipua tai epäillään sydänlihastulehdusta, sydäninfarktia tai sydänläpän sairautta.

Mitä sydämen ultraäänitutkimuksessa tapahtuu?

Sydämen ultraäänitutkimuksen suorittaa kardiologi vastaanotollaan. Tutkimuksen aikana maataan tutkimuspöydällä vasemmalla kyljellä. Iholle levitetään ultraäänigeeliä, jota vasten lääkäri asettaa ultraäänilaitteen ja tutkii sydämen. Tutkimus kestää 10-15 minuuttia.

Sydämen ultraäänitutkimuksen tekemiselle ei ole esteitä, sillä se on hyvin turvallinen tutkimusmuoto. Tutkimukseen ei tarvitse valmistautua.

Sydämen ultraäänitutkimuksen jälkeen tehdään raportti sairaskertomukseen. Myös kuvia tai liikkuvaa kuvaa voidaan ottaa talteen esimerkiksi jatkotutkimuksia varten.

Ajanvaraus

Sydämen ultraäänitutkimuksia tehdään yleensä kardiologin vastaanotolla.

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme 010 312 010.. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa ympäri vuorokauden.

Hinnasto

Löydät sydämen ultraäänitutkimuksen ja muut kuvantamisen palveluiden hinnat hinnastostamme.

Muut sydän- ja verisuonitautien tutkimus- ja asiantuntijapalvelut