Koronatestaus

Pihlajalinna järjestää koronavirustestausta useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Listauksen koronatestauspaikkakunnistamme löydät tältä sivulta.

Koronavirustestiin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähete testiin voidaan tehdä kaikille, joilla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Miten pääsen koronavirustestiin?

Kun epäilet itselläsi koronavirusinfektiota tai testaaminen mietityttää sinua, toimi näin:

  • Varaa aika koronatestiin verkkoajanvarauksestamme yksityisasiakkaana tai työterveysasiakkaana. Et tarvitse lähetettä etukäteen. Ajanvarauksen yhteydessä sinua pyydetään täyttämään oirearviokysely. Lähete on valmiina odottamassa sinua, kun saavut näytteenottopaikalle.
    TAI
  • Varaa aika lääkärin vastaanotolle soittamalla asiakaspalveluumme, p. 010 312 010, tai ota meihin yhteyttä Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta ilman ajanvarausta. Pihlajalinnan lääkäri tekee lähetteen testiin, mikäli oireet viittaavat koronavirusinfektioon.

Huomioithan, että lievissä flunssaoireissa koronatestiin ei enää tarvitse hakeutua. Testauksen ensisijaiset kohderyhmät voit lukea tarkemmin THL:n verkkosivuilta.

Mitä koronatesti maksaa?

Testin hinta ilman Kela-korvausta on 239,50 euroa (laskutuslisä 3,72 euroa). Mikäli olet saanut lähetteen koronavirustestiin Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta, voit myös maksaa testin sovelluksessa ilman laskutuslisää. Maksu sovelluksessa onnistuu samana päivänä testin ottamisen jälkeen, ennen vuorokauden vaihtumista.

Milloin testistä saa Kela-korvauksen:

  • Yksityisen terveydenhuollon koronavirustutkimuksista saa Kela-korvauksen, mikäli tutkimus tehdään viruksen diagnosoimiseksi eli kyseessä on sairaudenhoito ja tutkimus tehdään lääkärin lähetteellä. Lähete on maksullinen. Korvaus voidaan myöntää 1.4.2020 tai sen jälkeen tehdyistä testeistä, ja sen suuruus 100 euroa. Korvausta ei myönnetä, mikäli tutkimus tehdään hoitajan tekemällä lähetteellä.

  • Työterveyshuollon koronavirustutkimuksista saa Kela-korvauksen, mikäli tutkimus kuuluu osaksi sairaanhoidon sisältöä. Kustannusten korvaamisessa edellytetään, että testien tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n näytteenottokriteereitä sekä muita viranomaismääräyksiä ja -ohjeita ja kustannukset kuuluvat korvausluokkaan 2. Korvaus voidaan myöntää 1.4.2020 tai sen jälkeen tehdyistä testeistä. Korvausta ei myönnetä, mikäli tutkimus tehdään esimerkiksi pelkästään todistusta varten.

Miten koronatesti tehdään?

Testi on pumpulitikulla otettava nenänielunäyte. Testin ottaminen hoituu nopeasti eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen.

Kuinka nopeasti saan tulokset?

Vastauksen saat noin 1-3 vuorokauden kuluessa. Tuloksesta ilmoitus tulee tekstiviestillä.

Tuloksen näet myös verkkosivuiltamme kohdasta Omat tiedot. Tieto siirtyy myös Omakantaan osoitteeseen kanta.fi/omakanta

Testauspisteet

Koronatestejä tehdään lääkärikeskusten laboratorioissa. Aika testaukseen varataan tavallisena laboratorioaikana. Osassa toimipisteistä koronanäytteitä otetaan vielä erillisissä tiloissa. Toimipistesivulla on ilmoitettu, mikäli koronatestauksen suhteen on voimassa olevia erityisjärjestelyitä.

Uusimaa

Varsinais-Suomi

Pirkanmaa

Satakunta

Kanta-Häme

Päijät-Häme

Kymenlaakso

Etelä-Karjala

Etelä-Savo

Pohjois-Savo

Pohjois-Karjala

Keski-Suomi

Pohjanmaa

Pohjois-Suomi