Kasvissyöjän tutkimuspaketti

Kasvisruokavaliolla on useiden tutkimusten mukaan monia terveydelle edullisia vaikutuksia, kuten matalampi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuisiän diabetekseen. Kasvissyöjän tutkimuspaketilla varmistat, että saat ravinnostasi tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet sekä riittävästi rautaa.

Tutkimuspaketti kertoo sinulle muun muassa kolesterolitasosi ja selvittää mahdollisen anemian eli liian alhaisen hemoglobiinitason. Kasvissyöjän tutkimuspaketti sisältää myös ferritiini-tutkimuksen, millä selvitetään elimistön rautavarasto. Jos ferritiini on alhainen, kyseessä on raudanpuute. Raudan lisäksi tutkimuksilla selvitetään ruokavaliostasi saatavien vitamiinien, kuten D- ja B12-vitamiinin määrää, ja kalsiumin sekä elimistösi mahdolliset tulehdustilat.

Kasvissyöjän tutkimuspakettiin sisältyvät tutkimukset ovat ajankohtaisia kaiken ikäisille. Tutkimuksen avulla pääset tarvittaessa eteenpäin jatkotutkimuksiin.

Hinta: 199,70 €

Paketin sisältämät tutkimukset

  • Perusverenkuva ja verihiutaleet (B -PVKT): Pieni verenkuva, jossa on kahdeksan eri osatutkimusta: valkosolut, hemoglobiini, punasolut, punasolujen tilavuusosuus, punasolujen keskitilavuus, punasolujen keskimääräinen hemoglobiinin konsentraatio ja verihiutaleet
  • Ferritiini, rautavarastojen tutkimus (S -Ferrit): Kertoo elimistön rautavarastoista
  • Kolesteroli ja muut veren rasvat (S-Kol, S-Kol-HDH, S-Kol-LDL ja fS-Lipidit)
  • B-12 vitamiinitutkimus (S-B12-TC2): B12-vitamiini on hermoston ja aivojen toiminnalle välttämätön vitamiini
  • D-vitamiinitutkimus (S –D-25): Rasvaliukoinen D-vitamiini, joka varastoituu elimistöön
  • Folaatti (fS-Folaat): ravinnosta saatava B-ryhmän vitamiini
  • Kalsium (fS-Ca-Albk): Elimistön kalsiumtaso, luuston rakennusaine
  • Tulehdusarvo (S-CRP): Tulehdustutkimus

Ajanvaraus

Varaa aika suoraan verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelusta 010 312 010.

Voit varata ajan myös suoraan lähimmästä Pihlajalinnan toimipisteestä.

Valmistautuminen tutkimukseen

Ennen tutkimusta tulee olla syömättä ja juomatta vähintään 10 tuntia. Aamulla ennen tutkimukseen tuloa voi juoda pienen lasillisen vettä. Ethän harrasta rankkaa fyysistä liikuntaa tutkimusta edeltävän vuorokauden aikana. Vältä myös tupakointia.

Saavu näytteenottoon riittävän ajoissa, jotta ehdit istua 15 minuutin ajan rauhassa. Näin verenkierto tasaantuu näytteenottoa varten.

Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan laboratoriotutkimuksiin.

Tutkimustulokset ja niiden tulkinta

Kasvissyöjän tutkimuspaketin tuloksia voit tarkastella Pihlajalinna Terveyssovelluksella tai OmaPihlajalinna-palvelussa. Tulokset sisältävät jokaisen testin viitearvot.

Mikäli haluat arvion tuloksista, varaa aika yleislääkärille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010. Voit myös asioida Terveyssovelluksen chat-vastaanotolla.

Lue myös