Väsymyspaketti

Tunnetko, että voimasi ovat jatkuvasti vähissä?

Väsymyspaketti sisältää laboratoriotutkimuksia, joilla voidaan tarkastella väsymyksen mahdollisia syitä. Pakettia suositellaan niille, jotka tuntevat itsensä jatkuvasti aiempaa väsyneemmäksi, ovat kokeneet muutoksia vireystilassa tai huomanneet suorituskyvyn laskua.

Väsymyspaketilla mitataan esimerkiksi ferritiini eli elimistön rautavarasto. Jos ferritiini on alhainen, kyseessä on raudanpuute. Raudan lisäksi tutkimuksilla selvitetään ruokavaliostasi saatavien vitamiinien, kuten D- ja B12-vitamiinin, määrää.

Väsymyspaketin tutkimuksella selvitetään myös mahdollinen normaalia alhaisempi hemoglobiini eli anemia, joka voi johtua monesta eri syystä. Tutkimuksella voidaan selvittää myös elimistössäsi mahdollisesti olevia tulehduksia. Tutkimuksen avulla pääset tarvittaessa eteenpäin jatkotutkimuksiin.

Hinta: 231,70 €

Pihlajalinnan asiakasetuna väsymyspaketti nyt etuhintaan! Katso kaikki edut: Asiakasedut

Paketin sisältämät tutkimukset

  • Perusverenkuva ja verihiutaleet (B -PVKT): Pieni verenkuva, jossa on kahdeksan eri osatutkimusta: valkosolut, hemoglobiini, punasolut, punasolujen tilavuusosuus, punasolujen keskitilavuus, punasolujen keskimääräinen hemoglobiinin konsentraatio ja verihiutaleet
  • Ferritiini, rautavarastojen tutkimus (S -Ferrit): Kertoo elimistön rautavarastoista
  • Transferriinireseptorin määritys (S-TfR): Tutkimus raudanpuuteanemian diagnosointiin
  • D-vitamiinitutkimus (S –D-25): Rasvaliukoinen D-vitamiini, joka varastoituu elimistöön
  • B-12 vitamiinitutkimus (S-B12-TC2): B12-vitamiini on hermoston ja aivojen toiminnalle välttämätön vitamiini
  • Tulehdusarvo (S-CRP): Tulehdustutkimus
  • Verensokeri, glukoosi (fB-Gluk): Verensokerin paastotutkimus
  • Kilpirauhastutkimus, (S-TSH) mittaa kilpirauhasen ohjaushormonin määrää. Tutkimus kertoo kilpirauhasen toiminnan mahdollisista häiriöistä, joiden oireita ovat muun muassa väsymys, muistihäiriöt ja painonnousu.
  • Kilpirauhashormonin tutkimus, (S-T4-V) mittaa vapaan kilpirauhashormonin eli tyroksiinin pitoisuuden veressä.

Ajanvaraus

Varaa aika suoraan verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelusta 010 312 010.

Voit varata ajan myös suoraan lähimmästä Pihlajalinnan toimipisteestä.

Valmistautuminen tutkimukseen

Ennen tutkimusta tulee olla syömättä ja juomatta vähintään 10 tuntia. Aamulla ennen tutkimukseen tuloa voi juoda pienen lasillisen vettä. Ethän harrasta rankkaa fyysistä liikuntaa tutkimusta edeltävän vuorokauden aikana. Vältä myös tupakointia.

Saavu näytteenottoon riittävän ajoissa, jotta ehdit istua 15 minuutin ajan rauhassa. Näin verenkierto tasaantuu näytteenottoa varten. Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan laboratoriotutkimuksiin.

Tutkimustulokset ja niiden tulkinta

Väsymyspaketin tutkimustuloksia voit tarkastella Pihlajalinna Terveyssovelluksella tai OmaPihlajalinna-palvelussa. Tulokset sisältävät jokaisen testin viitearvot.

Mikäli haluat arvion tuloksista, varaa aika yleislääkärille verkkoajanvarauksesta tai asiakaspalvelustamme numerosta 010 312 010. Voit myös asioida Terveyssovelluksen chat-vastaanotolla.

Lue myös