Lyhytterapia

Lyhytterapia on tutkitusti hyvin vaikuttavaa, ja sillä voidaan saada tuloksia jo muutamalla terapiakäynnillä. Saat työkaluja, joilla voit vaikuttaa omaan elämääsi ja pärjätä oireidesi kanssa paremmin myös terapiajakson jälkeen. Pihlajalinnassa lyhytterapiaan pääsee nopeasti.

Varaa aika lyhytterapiaan verkkoajanvarauksesta tai soittamalla Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Mielen huoli -linja on avoinna arkisin klo 8–18.

Missä tilanteessa voin hakeutua lyhytterapiaan?

Lyhytterapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi masennusta, ahdistusta, stressinhallinnan ongelmia ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Lyhytterapia soveltuu lievään tai korkeintaan keskivaikeaan oireiluun.

Lyhytterapiaa voidaan toteuttaa myös pariterapiana.

Terapian alkaessa ammattilainen määrittää kanssasi selkeän käsiteltävän aiheen ja terapian tavoitteen. Käyntikertoja on yleensä 8–10. Pihlajalinnan lyhytterapiapalveluissa ammattilaisen pohjakoulutus on sairaanhoitajan, työterveyshoitajan tai psykologin koulutus, ja lisäksi hän on saanut lisäkoulutuksen lyhytterapeuttiseen työotteeseen.

Kokemuksia lyhytterapiasta

”Olen iloisesti yllättynyt, miten mielikuvaharjoitukset ja erilaiset toiminnalliset harjoitteet ovat vieneet eteenpäin. Vastaanotot on rytmitetty, kysymyksiä on ollut paljon; niillä on ollut tarkoitus ja ne ovat vieneet eteenpäin. Olen tullut kuulluksi ja olet ollut oikea henkilö tähän minun terapiaani."

”Lyhytterapia oli oikein positiivinen kokemus. Sain apua ja vinkkejä valtavasti itseni kehittämiseen ja jaksamisen tueksi. Oloni parani huimasti siitä mitä se ensimmäisellä kerralla oli. Lyhytterapeuttini on erittäin ammattitaitoinen ja löytää hyvin juuri asiakkaan auttamiseen tarvittavat keinot ja vinkit. Olen kiitollinen, että pääsin tämän kokemaan ja suosittelen lämpimästi muillekin avun tarvitsijoille.”

Valtaosa Mielen Pihlajalinnan lyhytterapian käyneistä asiakkaista kokee pärjäävänsä oireidensa kanssa selkeästi paremmin sekä työ- ja toimintakykynsä merkittävästi paremmaksi kuin ennen jaksoa.

Ajanvaraus

Lyhytterapiaa toteutetaan etäpalveluna videoyhteydellä tai puhelimitse sekä joissakin lääkärikeskuksissa. Pihlajalinnassa lyhytterapia voidaan käynnistää noin 1–7 vuorokauden kuluttua yhteydenotosta.

Varaa aika lyhytterapiaan verkkoajanvarauksesta tai soittamalla Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Mielen huoli -linja on avoinna arkisin klo 8–18.

Hinnasto

Lyhytterapian ja muiden Mielen Pihlajalinnan palveluiden hinnat löydät hinnastosta

Muut Mielen Pihlajalinnan palvelut

Oman mielen esteiden, kuten murehtimisen, ahdistuksen tai muun hankalan tunteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin: ammattiapua on ulottuvillasi. Mielen Pihlajalinnasta saat apua pieniin ja suuriin mielen hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Lue myös