Psykologin vastaanotto

Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Psykologilta saa apua ja tukea elämän kriisi- ja ongelmatilanteissa.

Psykologin vastaanotolle voi hakeutua akuutin tai pitkäaikaisen kriisin, ongelman, huolen tai muun ongelmatilanteen vuoksi. Psykologin vastaanotolle voi tulla myös saamaan keskusteluapua ennaltaehkäisevästi.

Psykologi on lukenut yliopistossa pääaineenaan psykologiaa ja Valvira on myöntänyt luvan toimia laillistettuna psykologina.

Varaa aika psykologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse Mielen huoli -linjalta 010 312 023 (hinta pvm/mpm) arkisin klo 8–18. Mielen huoli -linjan kautta saat myös ensivaiheen apua huoleesi ja sinut ohjataan nopeasti tarvitsemasi avun piiriin.

Milloin psykologille?

Syy hakeutua psykologin vastaanotolle on esimerkiksi halu jäsentää omaa tilannetta ja hahmottaa etenemisvaihtoetoja tai halu hahmottaa asioiden välisiä yhteyksiä ja oman toiminnan vaikuttimia.

Psykologin vastaanotolle on hyvä hakeutua, jos käy läpi elämän kriisivaihetta tai tuntee kamppailevansa muuten vaikean elämäntilanteen, ongelman tai tunteiden kanssa. Keskusteluapua ja tukea on hyvä hakea mahdollisimman varhain.

Yleisiä syitä hakeutua psykologin vastaanotolle

  • masennus, alakulo tai ahdistus
  • stressi ja uupuminen
  • keskittymisvaikeudet
  • uniongelmat
  • ihmissuhdeongelmat tai kriisit esimerkiksi parisuhteessa tai töissä
  • erilaiset riippuvuudet
  • pelot ja esimerkiksi paniikkikohtaukset

Psykologin palvelut

Psykologin vastaanotolla psykologi antaa keskusteluapua ja tukea. Psykologit tekevät psykologisia tutkimuksia ja testejä sekä kirjoittavat lausuntoja.

Psykologit myös suunnittelevat ja ohjaavat mielenterveysongelmien hoitoa ja kuntoutusta. Psykologit eivät määrää sairaslomaa eivätkä määrää lääkkeitä.

Pihlajalinnassa työskentelee monipuolisia psykologeja, joilla on erityiskoulutusta esimerkiksi kognitiivisen käyttäytymisterapiaan, neuropsykologiaan sekä kasvatus- ja perheneuvontaan.

Ajanvaraus

Voit hakeutua psykologin vastaanotolle omakustanteisesti milloin vain. Työterveyspsykologin vastaanotolle tarvitaan lähete omasta työterveystiimistä.

Varaa aika psykologille yksityisasiakkaana verkkoajanvarauksesta tai työterveysasiakkaan verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse Mielen huoli -linjalta 010 312 023 (hinta pvm/mpm) arkisin klo 8–18.

Mielen huoli -linjan kautta saat myös ensivaiheen apua huoleesi ja sinut ohjataan nopeasti tarvitsemasi avun piiriin.

Katso suoraan psykologien vapaat ajat näiltä paikkakunnilta:

Katso muiden paikkakuntien psykologien vapaat ajat verkkoajanvarauksesta

Psykologin etävastaanotto

Voit asioida psykologilla myös etänä. Etävastaanotolla voit keskustella psykologin kanssa puhelimitse tai videon välityksellä. Psykologisia testejä voidaan tehdä vain lähivastaanotolla.

Voit varata psykologin etävastaanoton verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse Mielen huoli -linjalta 010 312 023 (hinta pvm/mpm) arkisin klo 8–18.

Tietoa mielen hyvinvoinnin haasteista

Mielen Pihlajalinnan asiantuntijapalvelut

Lue myös