Viisi vinkkiä lapsiperheille huvipuistoon

Miten varmistaa, että olo pysyy hyvänä pitkän huvipuistopäivän ajan? Lue vinkit onnistuneeseen hurvitteluun! Juttu on toteutettu yhteistyössä Särkänniemen kanssa.

1. Suojaudu auringolta

Kesällä aurinko saattaa paistaa koko päivän kirkkaalta taivaalta. Suojaudu UV-säteilyltä päähineellä, vaatetuksella ja aurinkorasvalla.

2. Huolehdi nesteytyksestä

Huvipuistopäivät saattavat venyä helposti pitkiksi, joten muista juoda nesteitä jatkuvasti. Sokerilimujen sijaan kannattaa suosia vettä tai laimeaa mehua.

3. Suunnittele ruokatauot

Päivän aikana on hyvä pitää ruokataukoja. Huvipuistoon voi ottaa myös omat eväät mukaan. Herkuttele maltillisesti, sillä sokeri voi aiheuttaa huonoa oloa laitteissa.

4. Muista kärsivällisyys

Jonossa kärsivällisyys on malttia. Huvipuistossa ei kannata lähteä yksin juoksemaan.

5. Haaverin sattuessa

Hoitaja päivystää Särkänniemen aukioloaikoina. Ensiapupiste sijaitsee huvilaitealueella, ja siellä hoidetaan niin pieniä kuin isompiakin huvittelijoita. Ensiapupisteellä saa apua pienten haavereiden paikkaamiseen, ja siellä voi käydä huilaamassa, jos tulee heikko olo. Useimmiten huvittelu jatkuu iloisissa merkeissä, vaikka ensiapupisteellä joutuisikin piipahtamaan.

Jos lääkärin apua kuitenkin tarvitaan, Pihlajalinnassa pääset vastaanotolle nopeasti ja joustavasti. Varaa aika puhelimitse numerosta 010 312 010 tai verkosta.

Teksti: Elisa Pesola
Kuva: Särkänniemi