Yläluomileikkaus

Kun yläluomeen muodostuu liikaa ihoa ja rasvaa syntyy ihopoimu, joka haittaa näkemistä. Raskaat yläluomet vaikeuttavat silmien normaalia avautumista ja silmät väsyvät helposti. Vaivaan voi liittyä toistuva sidekalvo- tai silmäluomitulehdus. Roikkuvat yläluomet ovat usein myös huomattava esteettinen haitta. Kasvojen yleisilme on väsynyt, eikä silmien muoto korostu enää toivotulla tavalla.

Pohditko yläluomileikkausta? Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteestä asiantuntijamme kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Yläluomileikkauksen avulla avarretaan näkökenttää poistamalla löystynyttä ihoa ja tarvittaessa rasvaa. Leikkauksessa silmäluomipoimu muodostetaan uudelleen. Yläluomileikkauksissa pyritään saamaan pieni, usein näkymätön arpi luomivakoon. Jatkamalla viiltoa sivuille saadaan silmien sivuilla olevaa löysää kudosta pois.

Luomivako kiinnitetään ompelein haluttuun kohtaan ja halutun muotoiseksi. Etuna on entistä tarkempi leikkaus, ohuempi ja huomaamattomampi arpi sekä erittäin pitkäaikaiset leikkaustulokset. Liika rasva voidaan poistaa rasvataskuista, jotka ympäröivät silmää yläluomen alueella.

Yläluomen korjausleikkaus voidaan tehdä kirurgisesti veitsellä tai laserilla. Menetelmien suurin ero on toipumisessa. Laserleikkauksessa toimenpide on veretön, jonka vuoksi esiintyy vähemmän turvotusta ja mustelmia.

Silmäluomileikkaukset tehdään useimmiten puudutuksessa. Jos asiakas haluaa, leikkaus voidaan tehdä nukutuksessa tai jonkin muun nukutustoimenpiteen yhteydessä. Leikkauksen jälkeen pääsee kotiin muutamassa tunnissa.

Silmäluomileikkauksen jälkeen on syytä ottaa rauhallisesti muutaman päivän ajan. Sairausloma kestää yleensä kaksi viikkoa. Ompeleet poistetaan noin viikon kuluttua toimenpiteestä. Leikatun kohdan ympärille voi tulla mustelmia ja turvotusta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.