Vartalon rasvaimu

Vartalon muotoihin vaikuttaa ihon alla oleva rasvakerros. Toisinaan rasvaa kertyy paikkoihin, joista sitä on vaikea saada pois laihduttamalla. Esimerkiksi nuoret voivat kärsiä kaksoisleuasta, vaikka olisivat vartaloltaan muuten hoikkia. Sitkeän rasvakerroksen syy on usein perinnöllinen.

Tervetuloa keskustelemaan omista toiveista ja odotuksista Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Miten vartalon rasvaimu toteutetaan?

Rasvaa on mahdollista poistaa käyttämällä rasvaimua. Rasvaimu on yksi maailman yleisimpiä esteettisen kirurgian toimenpiteitä, jonka avulla ei pelkästään poisteta rasvaa ihon alta, vaan myös muotoillaan kehoa halutun malliseksi. Meillä Pihlajalinnassa käytetään uutta WAL-menetelmää (water assisted liposuction), joka on huomattavasti perinteistä rasvaimua turvallisempi ja tehokkaampi. WAL-menetelmän avulla saadaan aikaan luonnollinen lopputulos.

Rasvaimussa vesisuihku irrottaa rasvaa ihon alta mekaanisen irrottamisen sijaan. Menetelmänä vesisuihkurasvaimun etuna on, että poistettava rasva voidaan kerätä ja tarvittaessa siirtää muualle vartaloon, esimerkiksi rintoihin, kasvoihin tai pakaroihin. Omista toiveista ja odotuksista voi käydä keskustelemassa meillä Pihlajalinnassa asiantuntijoiden vastaanotolla.

Mitä rasvaimun jälkeen?

WAL-vesisuihkurasvaimusta toipuminen on yleensä nopeaa. Pienen rasvaimun jälkeen ei välttämättä tarvitse lainkaan sairauslomaa. Isomman imun jälkeen sairausloma on muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Painetekstiiliä käytetään neljä viikkoa toimenpiteen jälkeen. Mahdollisen paikallisen turvotuksen ja epätasaisuuden poistumista voi nopeuttaa manuaalisella tai koneellisella lymfahoidolla.

Varsinaisena laihdutuskeinona rasvaimua käytetään harvoin. Jos paino nousee rasvaimun jälkeen, voi se huonontaa lopputulosta huomattavasti. Rasvasoluja saattaa muodostua lisää rasvan kantasoluista. Myös jäljelle jääneet rasvasolut voivat turvota lihomisen myötä, samoin kuin ne alueet, joista rasvaa ei ole imetty.

Muotoilussa tehtyjen virheiden korjaaminen on usein erittäin hankalaa, joskus jopa mahdotonta. Siksi rasvaimun teettämisessä kannattaa luottaa ammattitaitoisiin plastiikkakirurgeihin.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ympäri vuorokauden.