Vartalon rasvansiirto

Rasvansiirto on sopiva menetelmä silloin, kun toivomuksena on hoikistua joistakin kohdasta ja saada muotoja lisää toisaalle. Tavoitteena voivat olla esimerkiksi nykyistä täyteläisemmät rinnat tai pakarat. Rasvansiirtoa käytetään myös silloin, kun pyrkimyksenä on tasoittaa vartalon epäsymmetrisiä kohtia.

Pihlajalinnassa käytetään uutta WAL-menetelmää (water assisted liposuction), joka on huomattavasti perinteistä rasvaimua turvallisempi ja tehokkaampi. WAL-menetelmässä vesisuihku irrottaa rasvaa ihon alta mekaanisen irrottamisen sijaan. Vesisuihkurasvaimu mahdollistaa poistettavan rasvan keräämisen hellävaraisesti ja hyväkuntoisena suoraan siirrettävässä muodossa. Vesisuihkurasvaimulla vartalolta halutusta kohtaa poistettu ja talteen kerätty rasva, voidaan siirtää muualle vartaloon, esimerkiksi rintoihin, kasvoihin tai pakaroihin. Esimerkiksi vatsasta tai reisistä voidaan siirtää rasvaa rintoihin. WALin avulla saadaan aikaan luonnollinen lopputulos. Rasvansiirron mahdollisuuksista ja omista toiveista voi käydä keskustelemassa meillä Pihlajalinnassa plastiikkakirurgin kanssa.

Jo yksi kerta voi tuoda toivotun tuloksen, mutta kun siirrettävät rasvamäärät ovat suuria, tarvitaan useampia siirtoja. Kertojen määrään vaikuttaa myös esimerkiksi ihon tiukkuus. Ennen toimenpidettä tehdään tarvittaessa mammografia ja laboratoriotutkimuksia.

Rasvansiirto tehdään yleensä puudutuksessa. Ihoon tehdään hyvin pieniä viiltoja mahdollisimman huomaamattomiin paikkoihin. Rasva ruiskutetaan tiheästi ohuina noroina halutulle alueelle ihonalaiseen rasvaan. Haavat suljetaan pienillä sulavilla ompeleilla ja teipataan kiinni. Rasvan ottokohtaan tulee jämäkkä tukivaate. Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiin samana päivänä.

Rasvansiirrosta toipuu yleensä muutamassa viikossa. Suurin osa turvotuksesta häviää kolmannella viikolla ja lopullinen tulos on arvioitavissa noin kolmen kuukauden kuluttua, jolloin rasvansiirto voidaan tarvittaessa uusia. Kevyt liikunta on mahdollista heti, mutta kovaa ponnistelua on syytä välttää kahden viikon ajan. Sairausloman kesto on yleensä 1–7 päivää. Tukivaatetta pidetään rasvan ottokohdassa noin kuukauden ajan.

Rasvansiirron jälkeen ihon tuntohäiriöt ovat erittäin harvinaisia, eikä siirto vaikuta esimerkiksi imetykseen. Häiritsevä rasvakertymä pysyy hyvin poissa, jos painonhallinta onnistuu toimenpiteen jälkeen. Siirtokohtaan asettunut ja tarttunut rasva on elävää ja pysyvää eli se lihoo ja laihtuu potilaan mukana. Rasvansiirto on hoikilla ihmisillä yleensä mahdotonta toteuttaa, ellei kyse ole hyvin pienestä siirrosta.

Ajanvaraus

Oletko pohtinut vartalon rasvansiirtoa? Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteestä ja omista toiveista Pihlajalinnassa asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.