Vatsanmuotoilu

Vatsan pömpötys on yleinen vaiva erityisesti naisilla. Pömppövatsa voi johtua raskauksista tai ylipainosta, jonka seurauksena suorat vatsalihakset ovat erkaantuneet ja vatsakalvo venynyt. Koska keskivartalon tuki on heikko, liittyy pömppövatsaan usein esimerkiksi selkävaivoja. Treenaaminen ei korjaa tilannetta. Myös iho ja ylimäärinen rasva voivat roikkua vatsalla kiusallisesti.

Pohditko vatsanmuotoilua? Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta keskustellaksesi toimenpiteestä. Voit myös varata ajan puhelimitse numerosta 010 312 010.

Vatsanmuotoiluleikkauksella on mahdollista palauttaa lihakset yhteen ja poistaa löystynyttä ihoa sekä rasvaa. Leikkaukseen yhdistetään usein muun vartalon rasvaimu mahdollisimman kauniin lopputuloksen saamiseksi. Omista toiveista ja hoitomahdollisuuksista voi käydä keskustelemassa meillä Pihlajalinnan asiantuntijoiden kanssa.

Ylimääräistä ihoa voidaan poistaa puudutuksessa, mutta laajemmat vatsanmuotoilut tehdään nukutuksessa. Leikkauksessa syntyy viilto joko bikinirajaan tai navan yhteyteen, jonka kautta ommellaan erkaantuneet vatsalihakset yhteen ja muotoillaan vatsaa yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Leikkauksen jälkeen pääsee kotiin yleensä seuraavana päivänä tai viimeistään kahden päivän kuluttua. Vatsanmuotoilusta toipuu yleensä muutamassa viikossa. Sairausloman kesto on 2–4 viikkoa, jonka aikana ja jälkeen käytetään tukivyötä, jotta kudokset parantuessaan kiinnittyvät korjatuille paikoilleen. Tukivyön tarve kestää enintään puolitoista kuukautta. Kova ponnistelu vahingoittaa toisiinsa liitettyjä vatsalihaksia, minkä vuoksi sitä tulee välttää ainakin kolmen kuukauden ajan. Ompeleet poistetaan noin viikon kuluttua toimenpiteestä tai leikkaavan kirurgin ohjeen mukaan. Tässä yhteydessä on yleensä myös ensimmäinen jälkitarkastus.

Leikkauksella saavutettu vartalon muoto säilyy hyvin pitkään, mikäli paino ei nouse ja lihaksista pidetään huolta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ympäri vuorokauden.