Kasvot veltostuvat ja ihon kimmoisuus vähenee ikääntymisen myötä kollageenin vähentyessä. Kemiallinen kuorinta sekä laser- ja pistoshoidot korjaavat ikääntymisen vaikutuksia. Ihon muutoksiin voidaan vaikuttaa myös erilaisilla kasvojenkohotusleikkauksilla, joiden etuna on pysyvämpi lopputulos. Yleisimmin korjataan joko keskikasvoja tai alakasvoja ja kaulaa.
Kasvojenkohotus tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa. Leikkauksessa korjataan kasvojen muotoa nostamalla ihonalaisia kudoksia, lihaksia ja rasva-alueita sekä poistamalla ylimääräistä ihoa.
Leikkausarvista tehdään mahdollisimman pieniä, ja ne pyritään sijoittamaan huomaamattomiin kohtiin. Kasvojenkohotuksesta toipuminen kestää noin 2–4 viikkoa. Kasvot ovat leikkauksen jälkeen turvoksissa ja niissä on mustelmia. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkauksen jälkeisen viikon ajan käytetään tarvittaessa kasvotukea. Toipumista voi pyrkiä nopeuttamaan muun muassa lymfahoidon avulla.
Kasvojenkohotusleikkauksia tehdään naisten lisäksi entistä enemmän miehille. Kasvojenkohotuksen pitkäaikaisia tuloksia voidaan ylläpitää myöhemmin tehtävien pistos- ja laitehoitojen avulla.