Rintojen suurennus implantilla

Rintojen suurentaminen implantin avulla on yksi yleisimmistä esteettisen kirurgian leikkauksista. Rintoja suurennetaan yleensä silloin, kun ne ovat jääneet kasvuiässä kehittymättä tai jos rinnat ovat erikokoiset. Implantilla korjataan myös rintoja, joiden kiinteys tai koko ovat muuttuneet raskauksien, imetysten, iän tai syövän myötä. Suurennusleikkauksella luodaan rinnat, jotka täydentävät muodoltaan ja kooltaan naisen mielikuvaa itsestään ja sopivat parhaiten hänen vartaloonsa.

Oletko miettinyt rintojen suurennusta implantilla? Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteestä ja omista toiveista Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Kuinka rintojen suurennus implantilla tapahtuu?

Jokainen nainen on yksilöllinen kuten rintoja koskevat toiveetkin. Nykyään on mahdollista valita useiden eri rintaimplanttivaihtoehtojen välillä, joiden koko ja muoto vaihtelevat. Rintojen suurentaminen tehdään silikoni-implanteilla, jotka ovat joko pyöreitä tai anatomisesti muotoiltuja koheesiogeeli-implantteja. Niiden pinta on karhennettu. Terveysriskejä kyseisillä implanteilla ei ole tutkimuksissa todettu. Implanttien laittaminen ei myöskään vaikuta imettämiseen tai mammografian onnistumiseen.

Jos pelkän implantin avulla ei ole mahdollista saavuttaa toivottua lopputulosta, voidaan leikkaukseen liittää löystyneen rintarauhasen kiristys tai rasvansiirto. Plastiikkakirurgin vastaanotolla on mahdollista käydä läpi erilaisia vaihtoehtoja. Leikkauksessa pyritään aina symmetriaan eli erikokoiset tai -tasoiset rinnat huomioidaan. Ennen leikkausta tehdään aina rintojen mammografia ja tarvittaessa laboratoriotutkimuksia.

Rintojen suurennusleikkaus tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa, johon yhdistetään rentouttava lääkitys. Mikäli rintakudos on löysä ja potilas on hoikka, implantti laitetaan useimmiten lihaksen alle. Jos iho ja rintalihas ovat kiinteät, voidaan implantti asettaa myös rintalihaksen päälle. Leikkauksessa syntyy siisti arpi, joka jää rinnanaluspoimuun.

Rinnoissa voi tuntua turvotusta ja kiristystä leikkauksen jälkeen muutaman viikon ajan. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua toimenpiteestä. Raskaita ponnisteluja ja rankempaa liikuntaa täytyy välttää ensimmäinen kuukausi. Sairausloman kesto on yleensä 1–3 viikkoa. Tukiliiviä suositellaan yleensä käytettäväksi 4–6 viikkoa. Jälkitarkastus on puolen vuoden kuluttua leikkauksesta tai tarpeen mukaan.

Lopullisen muotonsa rinnat saavuttavat puolen vuoden kuluessa leikkauksesta. Implantteja pidetään yleensä 10–20 vuotta, mutta osa naisista haluaa vuosien mittaan vaihtaa implantin kokoa tai mallia. Hyvin pieni osa haluaa niistä kokonaan eroon.

Ajanvaraus

Tervetuloa plastiikkakirurgin vastaanotolle keskustelemaan toimenpiteestä ja omista toiveista. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.