Kasvojen rasvansiirto

Ikääntyminen näkyy kasvoissa ryppyjen ja juonteiden lisäksi niin, että kasvojen kimmoisuus vähenee. Muutoksia voidaan korjata luonnollisella ja pehmeällä keinolla eli kasvojen rasvansiirrolla. Rasvansiirrossa muualta vartalosta kerätään kehon omaa rasvaa, joka ruiskutetaan kasvoihin. Luonnollinen tulos syntyy, koska siirrettävät rasvasolut jatkavat toimintaansa normaalisti uudessa paikassa.

Pihlajalinnassa käytämme WAL-menetelmää (water assisted liposuction), joka on huomattavasti perinteistä rasvaimua turvallisempi ja tehokkaampi. WAL-menetelmässä vesisuihku irrottaa rasvaa ihon alta mekaanisen irrottamisen sijaan. Vesisuihkurasvaimu mahdollistaa poistettavan rasvan keräämisen hellävaraisesti ja hyväkuntoisena suoraan siirrettävässä muodossa. Vesisuihkurasvaimulla vartalolta halutusta kohtaa poistettu ja talteen kerätty rasva, voidaan siirtää muualle vartaloon, esimerkiksi kasvoihin. WALin avulla saadaan aikaan luonnollinen lopputulos.

Rasvaa voidaan siirtää kasvoihin hyvin laajasti eli esimerkiksi otsaan, kiukkuryppyyn, kulmakarvojen ja kulmaluiden seutuun ja huuliin. Kun kasvot käsitellään laajasti samalla kertaa, niiden mittasuhteet säilyvät, eikä täytetty alue pistä silmään. Haluttu lopputulos syntyy usein jo yhden siirron avulla, mutta siirtoja voidaan tehdä tarvittaessa kaksi. Rasvansiirron mahdollisuuksista ja hoitokertojen määrästä voi käydä keskustelemassa Pihlajalinna Laser Tilkassa plastiikkakirurgin kanssa.

Kasvojen rasvansiirto tehdään joko puudutuksessa tai nukutuksessa. Rasvan ottokohtaan tulee yleensä yksi tai kaksi hyvin pientä viiltoa, joista imetään nestettä ja rasvaa vesisuihkurasvaimutekniikalla suunniteltu määrä. Tämän jälkeen rasva ruiskutetaan ohuina noroina kasvoihin halutulle alueelle. Haavat suljetaan pienillä sulavilla ompeleilla ja teipataan kiinni. Rasvan ottokohtaan tulee tukivaate.

Toimenpide kestää yhteensä noin 1,5–2,5 tuntia. Sen jälkeen pääsee kotiin lähes poikkeuksetta samana päivänä. Kasvot turpoavat aluksi voimakkaasti ja niihin voi tulla mustelmia. Turvotus johtuu käsittelystä ja siitä, että rasvasiirteessä on aina noin 30 prosenttia liuosta, joka imeytyy kasvoista pois. Suurin osa turvotuksesta häviää kahden viikon jälkeen toimenpiteestä. Mustelmia voi tulla myös rasvan ottokohtaan, jossa kannattaa pitää tukivaatetta vähintään kaksi viikkoa.

Viiden ensimmäisen vuorokauden aikana kasvojen liikuttelua pitäisi välttää niin paljon kuin mahdollista eli syödä sosemaisia ruokia ja puhua sekä ilmehtiä minimaalisesti. Tänä aikana siirteeseen kasvaa hentoja verisuonia, joiden kasvu häiriytyy, jos kasvot liikkuvat vähän väliä. Selällään nukkuminen on suositeltavaa kuukauden ajan, koska rasvasiirre on hyvin herkkä myös paineelle ja kylmälle.

Töihin saa palata heti, kun se tuntuu itsestä järkevältä. Viikon kuluttua voi liikkua ja tehdä arkiaskareita normaalisti. Hikitreeni on sallittua kuitenkin vasta kahden viikon kuluttua toimenpiteestä infektioriskin vuoksi.

Lopullinen tulos on arvioitavissa noin kolmen kuukauden kuluttua. Rasvansiirto voidaan tällöin tarvittaessa uusia. Rasvansiirrolla saavutettava tulos on hyvin pysyvä, mutta on hyvä kuitenkin muistaa, että kehon painossa tapahtuvat muutokset vaikuttavat tavalliseen tapaan myös kasvojen rasvasoluihin. Ne reagoivat lihomiseen paisumalla ja laihtumiseen kutistumalla.

Ajanvaraus

Tervetuloa keskustelemaan omista toiveista ja odotuksista Pihlajalinnassa asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.