Rintojen pienennys

Pihlajalinnassa tehdään rintojen pienennyksiä sekä naisille että miehille.

Tervetuloa keskustelemaan omista toiveista ja odotuksista Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Naisten rintojen pienennys

Suuret ja painavat rinnat aiheuttavat usein erilaisia terveysongelmia. Niska- ja hartiakivut, päänsärky ja huono ryhti vaivaavat. Rintojen koko voi haitata liikunnan harrastamista, vaikeuttaa pukeutumista ja aiheuttaa iho-ongelmia esimerkiksi rintojen alla.

Suuria rintoja voidaan pienentää leikkauksella, jossa rintakudosta, rasvaa ja ylimääräistä ihoa poistetaan. Samalla rintojen muoto ja kiinteys paranevat. Rintojen pienennysleikkaus ei poista mahdollisuutta imettää myöhemmin. Sairausvakuutus korvaa osan leikkauksen hinnasta, kun rintojen koosta on todettu olevan terveydellistä haittaa.

Rintojen pienennysleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Kotiutuminen tapahtuu seuraavana päivänä. Rinnoissa saattaa tuntua turvotusta ja kiristystä usean viikon ajan. Vähitellen kudokset asettuvat lopulliselle paikoilleen ja rinnat alkavat tuntua luonnollisilta.

Lopullisen muotonsa rinnat saavuttavat puolen vuoden kuluessa leikkauksesta. Sairausloman kesto on yleensä 2–3 viikkoa. Urheilu- tai tukiliivien käyttöä suositellaan neljä viikon ajan leikkauksen jälkeen.

Tutkimusten mukaan potilaat ovat hyvin tyytyväisiä rintojen pienentämiseen. Leikkaus auttaa fyysisiin vaivoihin lähes aina. Ongelmat poistuvat kokonaan tai vähenevät huomattavasti.

Miesten rintojen pienennys

Miesten suuririntaisuus eli gynekomastia voi kehittyä teini-iässä hormonitoiminnan muutosten myötä. Myös ylipaino aiheuttaa kiusallisen suuria rintoja, eikä laihtuminen aina korjaa tilannetta. Lisäksi vanhemmalla iällä testosteronituotannon vähentyessä miesten suuririntaisuus yleistyy. Joskus miehen rinnat suurenevat lääkehoidon sivuvaikutuksena.

Miesten rintojen pienennysleikkauksessa poistetaan rintojen rasva- ja rauhaskudosta sekä joskus ylimääräistä ihoa. Toimenpiteeseen liitetään usein rasvaimu. Leikkaus tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa, johon yhdistetään rentouttava lääkitys. Kotiin pääsee yleensä saman päivän aikana.

Rinnoissa saattaa tuntua turvotusta ja kiristystä muutamien viikkojen ajan. Raskasta liikuntaa tulee välttää vähintään kuukauden verran, jonka ajan käytetään jälkihoitona tukivaatetta. Sairausloman kesto on yleensä 1–3 viikkoa. Jälkitarkastus tehdään leikkaavan lääkärin luona yleensä 2–6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Lopullinen tulos saavutetaan puolen vuoden kuluessa leikkauksesta. Miesten rintaleikkauksilla saadaan aikaan toivottu ja usein myös pysyvä tulos.

Ajanvaraus

Oletko miettinyt rintojen pienennystä? Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteestä ja omista toiveista Pihlajalinnan asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.