Hörökorvaleikkaus

Hörökorvaisuus on synnynnäinen korvalehden virheasento. Se johtuu korvan rustossa olevista poikkeamista. Yleisimmin vain yksi korvalehden poimuista on kehittynyt puutteellisesti. Korvalehden kuppiosa voi myös olla liian kookas.

Voit varata ajan Pihlajalinnan plastiikkakirurgille verkkoajanvarauksesta keskustellaksesi omista toiveista ja odotuksista.

Leikkauksella pysyvä ja luonnollisen näköinen lopputulos

Hörökorvia korjataan leikkauksella. Leikkaukseen voi tulla jo ennen kouluikää, mutta myös kouluikäisten ja aikuisten hörökorvia korjataan nykyisin hyvin paljon. Leikkauksen mahdollisuudesta voi tulla keskustelemaan suoraan plastiikkakirurgin vastaanotolle.

Toimenpide tehdään yleensä puudutuksessa eli hörökorvaleikkaus tehdään nukutuksessa vain alle kouluikäisille. Leikkauksessa korvalehden rustoa muotoillaan ja tarvittaessa ylimääräistä rustoa poistetaan. Leikkaushaava ei jää selvästi näkyviin, sillä se tulee korvan taakse. Leikkauksen jälkeen pääsee kotiin muutaman tunnin kuluttua.

Korvalehtiin voi tulla leikkauksen jälkeen turvotusta ja mustelmaa. Nämä poistuvat muutamassa viikossa. Korvia tuetaan tukipannalla 2–3 viikkoa.

Hörökorvien leikkaukset onnistuvat hyvin. Tulokset ovat useimmiten pysyviä ja korvasta saadaan luonnollisen näköinen.

Ajanvaraus

Tervetuloa keskustelemaan omista toiveista ja odotuksista Pihlajalinnassa asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.