Rintojen suurennus rasvansiirrolla

Rintojen koko ja muoto voivat mietityttää, jos rinnat ovat jääneet kasvuiässä kehittymättä. Rintoihin on saattanut tulla myös muutoksia raskauden, imetyksen, iän tai syövän myötä. Suurennusleikkauksella luodaan rinnat, jotka täydentävät muodoltaan ja kooltaan naisen mielikuvaa itsestä ja sopivat parhaiten hänen vartaloonsa. Rintojen suurentaminen parantaa parhaimmillaan vartalon mittasuhteita ja tyytyväisyyttä omaan kehoon.

Tervetuloa keskustelemaan omista toiveista ja odotuksista Pihlajalinnassa asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Rasvansiirrolla luonnollisen tuntuiset rinnat

Rintoja on suurennettu perinteisesti implanttien avulla, mutta nykyään on myös mahdollista valita rasvansiirto. Rasvansiirto on sopiva menetelmä silloin, kun toivomuksena on saada nykyistä täyteläisemmät, luonnollisen tuntuiset ja pehmeät rinnat. Rasvansiirrolla voidaan myös korjata rintojen epäsymmetriaa tai korvata implantti, joka halutaan jostakin syystä poistaa. Rasvalla voidaan lisäksi täyttää decoltee-aluetta sekä kaventaa rintojen väliä.

Jo yksi rasvansiirto voi tuoda toivotun tuloksen, mutta jos rintoihin haluaa isompia muutoksia, tarvitaan useampia siirtoja. Kertojen määrään vaikuttaa esimerkiksi ihon tiukkuus ja rintojen mahdollinen arpeutuneisuus. Rasvansiirron mahdollisuuksista voi käydä keskustelemassa meillä Pihlajalinnassa plastiikkakirurgin kanssa. Ennen toimenpidettä tehdään yleensä mammografia ja tarvittaessa laboratoriotutkimuksia.

Rasvansiirto tehdään nukutuksessa tai puudutuksessa. Rasvaa siirretään rintoihin esimerkiksi jenkkakahvoista, pakaroista tai reisistä. Ihoon tehdään hyvin pieniä viiltoja ja rintaan 1–3 pientä reikää mahdollisimman huomaamattomiin paikkoihin. Rasva ruiskutetaan tiheästi ohuina noroina rinnan ihonalaiseen rasvaan ja rintarauhasen alle rintalihakseen. Haavat suljetaan pienillä sulavilla ompeleilla ja teipataan kiinni. Rasvan ottokohtaan tulee jämäkkä tukivaate. Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiin samana päivänä.

Rasvansiirrosta toipuu yleensä muutamassa viikossa. Suurin osa turvotuksesta häviää kolmannella viikolla ja lopullinen tulos on arvioitavissa noin kolmen kuukauden kuluttua, jolloin on jälkitarkastus. Rasvansiirto voidaan tämän jälkeen tarvittaessa uusia. Kevyt liikunta on mahdollista heti, mutta kovaa ponnistelua on syytä välttää kahden viikon ajan. Sairausloman kesto on yleensä 1–7 päivää. Tukivaatetta pidetään rasvanottokohdassa noin kuukauden ajan.

Rasvansiirron jälkeen rintojen tuntohäiriöt ovat erittäin harvinaisia, eikä siirto vaikuta imetykseen. Rintaan asettunut ja tarttunut rasva on elävää ja pysyvää eli se lihoo ja laihtuu potilaan mukana. Rintojen rasvansiirtoon yhdistetään usein laajempi rasvaimu. Rasvaa siirretään esimerkiksi kasvoihin. Rasvansiirto on hoikilla ihmisillä yleensä mahdotonta toteuttaa, ellei kyse ole hyvin pienestä siirrosta.

Ajanvaraus

Oletko miettinyt rintojen suurennusta? Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteestä ja omista toiveista Pihlajalinnassa asiantuntijan kanssa. Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanottokäynnille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.