Röntgenkuvaus

Perinteinen röntgenkuvaus on nopea lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, jonka tutkimuskohteita ovat luusto, keuhkot, poskiontelot sekä vatsa.

Mitä röntgenkuvauksella tutkitaan?

Röntgentutkimus on peruskuvantamismenetelmä tuki- ja liikuntaelimistön vammojen ja oireiden, kuten murtumien, kulumamuutosten ja tulehdusten perusselvittelyssä.

Röntgentutkimuksella voidaan kuvata

  • luusto
  • keuhkot
  • poskiontelot
  • vatsa
  • hampaat

Keuhkojen röntgenkuvausta käytetään tulehdusoireiden ja sydämen tilanteen selvittelyssä ja seurannassa.

Röntgentutkimuksissa käytetään säteilyä kuvan muodostukseen. Käyttämämme laitteet ovat moderneja, ja säteilyannoksemme optimoidaan aina mahdollisimman pieneksi ikäsi ja kokosi mukaisesti. Lisätietoa säteilyannoksesta voit kysyä sinua kuvaavalta hoitajalta.

Mahdolliset röntgentutkimuksen esteet

Röntgentutkimuksia voidaan tehdä myös raskaana oleville, mutta silloin tutkimuksen hyödyt ja haitat arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Valmistautuminen röntgentutkimukseen

Röntgentutkimukseen ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Voit siis syödä ja juoda normaalisti ennen kuvausta.

Tutkimus kestää muutaman minuutin. Lääkäri ja henkilökuntamme antavat sinulle ohjeet valmistautumiseen ja kuvauksessa käyntiin.

Lue lisää röntgenkuvaustutkimuksen kulusta

Miten röntgentutkimukseen pääsee?

Röntgentutkimukseen tarvitaan aina lääkärin lähete. Lähettävä lääkäri arvioi tutkimuksen tarpeellisuuden: säteilytutkimuksesta saatavan hyödyn on oltava suurempi kuin siitä aiheutuvan haitan.

Jos sinulla on lähete, varaa aika kuvantamistutkimukseen suoraan haluamastasi toimipisteestä. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerosta 010 312 010.

Röntgenkuvauksen hinta

Kuvaustutkimusten hinnat löydät kuvantamisen hinnastosta.

Röntgenkuvaus toimipisteet

Röntgentutkimuksia tehdään seuraavissa toimipisteissä: