Röntgenkuvaus

Perinteinen röntgenkuvaus on nopea lääketieteellinen kuvantamismenetelmä, jonka tutkimuskohteita ovat luusto, keuhkot, poskiontelot sekä vatsa.

Mitä röntgenkuvauksella tutkitaan?

Röntgentutkimus on peruskuvantamismenetelmä tuki- ja liikuntaelimistön vammojen ja oireiden, kuten murtumien, kulumamuutosten ja tulehdusten perusselvittelyssä.

Keuhkojen röntgenkuvausta käytetään tulehdusoireiden ja sydämen tilanteen selvittelyssä ja seurannassa.

Röntgentutkimuksissa käytetään röntgensäteilyä kuvan muodostukseen Laitteemme ovat nykyaikaisia ja säteilyannokset optimoidaan aina tutkimuskohtaisesti mahdollisimman pieneksi.

Mitä röntgentutkimuksessa tapahtuu?

Tutkimuksen aikana tulee olla liikkumatta ja noudattaa annettuja ohjeita. Tutkimus kestää muutaman minuutin. Nykyohjeistusten mukaan tutkimuksen aikana ei suositella sädesuojien käyttöä kuvauksessa olevalle asiakkaalle.

Mahdolliset röntgentutkimuksen esteet

Röntgentutkimuksia voidaan tehdä myös raskaana oleville, mutta silloin tutkimuksen hyödyt ja haitat arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Valmistautuminen röntgentutkimukseen

Röntgentutkimukseen ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Voit siis syödä ja juoda normaalisti ennen kuvausta. Pyydämme mahdollisesti poistamaan korut ja kellon tutkimusalueelta.

Röntgenkuvauksen jälkeen

Tutkimuksen tulokset saat hoitavalta lääkäriltäsi.

Kuvasi tallennetaan kuva-arkistoon, josta radiologimme lausuvat kuvat. Tämän jälkeen kuvat ja lausunto on hoitavan lääkärin käytettävissä jatkohoitotarpeen suunnitteluun.

Kuvantamisen lausunnot tulevat näkyviin Omakantaan ja Pihlajalinnan Terveyssovellukseen etukäteen määritellyn viiveen jälkeen.

Miten röntgentutkimukseen pääsee?

Röntgentutkimukseen tarvitaan aina lääkärin lähete. Lähettävä lääkäri arvioi tutkimuksen tarpeellisuuden: säteilytutkimuksesta saatavan hyödyn on oltava suurempi kuin siitä aiheutuvan haitan.

Jos sinulla on lähete, varaa aika röntgentutkimukseen puhelimitse numerosta 010 312 010.

Röntgenkuvauksen hinta

Kuvaustutkimusten hinnat löydät kuvantamisen hinnastosta.

Röntgenkuvaus toimipisteet

Röntgentutkimuksia tehdään seuraavissa toimipisteissä: