Unettomuuden hoito

Univalmennuksesta apua unettomuuteen. Univalmennus on Käypä hoito -suositukseen perustuvaa unettomuuden lääkkeetöntä hoitoa, joka soveltuu kaikille unettomuuden kanssa kamppaileville aikuisille.

Varaa aika univalmentajalle verkkoajanvarauksesta tai soittamalla Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Mielen huoli -linja on avoinna arkisin klo 8–18.

Univalmennuksessa kartoitetaan unettomuuden taustalla vaikuttavia tekijöitä, ja opitaan konkreettisia keinoja unettomuuden hoitoon. Univalmennus avaa mahdollisuuden vaikuttaa omaan uneen ja hyvinvointiin. Univalmennus on vaikuttava keino myös pitkään jatkuneen unettomuuden hoidossa.

Univalmennusta on saatavilla sekä yksilö- että ryhmävalmennuksena.

Univalmentajan vastaanotto

Univalmentajan vastaanotto toteutetaan etävastaanottona videoyhteyden välityksellä tai puhelimitse. Videovastaanotto toimii älylaitteella (tietokone, tabletti, kännykkä), jossa on internetyhteys. Valitse vastaanottoa varten rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä keskusteluun univalmentajan kanssa. Univalmentajien lähivastaanotolle pääsee myös monissa lääkärikeskuksissamme ympäri Suomea.

Univalmennusryhmät

Univalmennusryhmät ovat etäryhmiä, joihin voi osallistua etäyhteyden välityksellä vaikka omalta kotisohvalta käsin. Uniryhmässä saat univalmentajan ohjauksen ja tuen lisäksi vinkkejä ja vertaistukea muilta ryhmän jäseniltä. Univalmennusryhmiin osallistuneet ovat olleet erittäin tyytyväisiä tähän hoitomuotoon.

Voit kysyä seuraavien ryhmävalmennusten aikatauluja ja muita lisätietoja [email protected].

Kokemuksia univalmennuksesta

”En olisi uskonut, että saan univalmennuksesta näin paljon apua unettomuuteen. Unettomuus ei enää vaivaa.”

”Univalmennuksesta oli hyötyä. Olen nyt entistä paremmin ymmärtänyt, että nukkumaan käydessä ei riitä, että on väsynyt, vaan myös mielen pitää olla myös rauhoittunut.”

”Tilanne on nyt varsin hyvä. Kokonaisunen määrä on kehittynyt älysormuksen mukaan seuraavasti: lokakuu 5h, marraskuu 5h 16min, joulukuu 5h 48min, tammikuu 7h 51min, helmikuu 7h 35min. Olen varma, että univalmennuksella oli selvä ja merkittävä vaikutus.”

Kiinnostuitko tai kaipaatko lisätietoa?

Varaa aika univalmentajalle verkkoajanvarauksesta tai soittamalla Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Mielen huoli -linja on avoinna arkisin klo 8–18.

Hinnasto

Unettomuuden hoidon ja muut Unen Pihlajalinnan palveluiden hinnat löydät hinnastosta.

Mielen Pihlajalinnan palvelut

Oman mielen esteiden, kuten murehtimisen, ahdistuksen tai muun hankalan tunteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin: ammattiapua on ulottuvillasi. Mielen Pihlajalinnasta saat apua pieniin ja suuriin mielen hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Lue myös