Asiantuntijamme

Jokainen voi tulla urheiluvammojen ja -vaivojen asiantuntijan vastaanotolle. Jos vaivasi on urheilusta tai liikunnasta peräisin, eikä vaiva hellitä rasitustasoa keventämällä, kannattaa varata aika. Asiantuntijoiltamme saat myös neuvoa harjoitteluusi tai sen aloittamiseen.

Pihlajalinnan Urheiluklinikka tarjoaa maailman huippujen palvelut kaikille liikkujille.

Varaa aika Urheiluklinikan asiantuntijalle

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Liikuntalääketieteen erikoislääkärimme keskittyvät vaivoihin, jotka syntyvät liikkumisesta tai estävät liikkumisen. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri osaa myös neuvoa, kuinka liikunta auttaa sinua esimerkiksi kroonisten sairauksien hoidossa, kuten diabetes, verenpainetauti, ylipaino, nivelrikko ja mielenterveyden ongelmat.

Liikuntalääketieteen erikoislääkärit auttavat sinua vastaanotollaan esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat
 • Keuhkojen ja hengitysteiden ongelmat, kuten astma
 • Palautumisongelmat
 • Ylikunto
 • Antidoping

Liikuntalääketieteen erikoislääkäreillä on pitkä kokemus eri lajien tyypillisistä vaivoista ja riskivammoista. He tekevät paljon terveystarkastuksia ja auttavat asiakkaita urheilu- ja kuntoilulajin tyyppivaivojen ennaltaehkäisyssä. Liikuntalääketieteen erikoislääkärit myös auttavat löytämään jokaiselle potilaalle oman optimaalisen ja turvallisen tason harrastaa liikuntaa.

Varaa aika liikuntalääketieteen erikoislääkärille

Ortopedi

Ortopedimme auttavat, kun vamma tai vaiva kohdistuu niveliin, luihin tai jänteisiin.

Ortopedit ovat hyvin pitkälle erikoistuneita oman alansa huippuosaajia. Ortopedimme ovat keskittyneet vuosien kokemuksen perusteella tiettyyn kehon alueeseen, kuten selkä, lonkka, polvi, nilkka- ja jalkaterä tai hartia ja olka- ja kyynärpää. Ortopedi on oikea asiantuntija valitsemaan kussakin tilanteessa sinulle oikean hoitomuodon, oli se sitten kuntoutus tai leikkaushoito.

Ortopedi auttaa sinua vastaanotollaan seuraavissa asioissa:

 • Kiputilat ja vammat selässä, lonkassa, polvessa, jalkaterässä, olka- ja kyynärpäässä
 • Nyrjähdykset ja murtumat
 • Nivelrikko
 • Leikkaukset

Varaa aika ortopedille

Käsikirurgi

Pihlajalinnassa työskentelee käsikirurgian erikoislääkäreitä, jotka auttavat erilaisten käsivammojen hoidossa.

Käsikirurgi auttaa sinua vastaanotollaan esimerkiksi seuraavissa asioissa:

Urheilu- ja tapaturmaklinikalla työskentelee alansa huippukirurgeja, jotka tekevät leikkauksen jälkeen tiiviisti yhteistyötä fysioterapeuttien ja asiakkaan kanssa.

Varaa aika käsikirurgille

Fysiatri

Fysiatrit ovat tuki- ja liikuntaelinsairauksien ei-leikkauksellisen hoidon ammattilaisia. Fysiatrit ovat tottuneita tekemään työtä moniammatillisissa tiimeissä. Fysiatri huolehtii, että kaikki kuntoutumisen osa-alueet ovat mukana ja kuntoutuminen siten tehokasta ja nopeaa.

Fysiatri auttaa sinua vastaanotollaan esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • Selän, niskan ja nivelten oireet ja kiputilat
 • Hermostollinen toimintakyvyn alentuminen
 • Kokonaisvaltainen kuntoutus

Varaa aika fysiatrille

Fysioterapeutti

Fysioterapeutit ovat kehon hoidon ammattilaisia. Hyvin usein tuki- ja liikuntaelinten pitkäaikaisten vaivojen ja kiputilojen takana voi olla virheellinen kuormitusmalli joko työkuormituksen tai urheilusuorituksen aikana. Etenkin jos tutkimuksissa tai kuvauksissa ei löydy mitään erityistä syytä vaivalle, on fysioterapeutin arvio paikallaan.

Fysioterapeutti on avainasemassa vammojen jälkeisessä kuntoutuksessa, ja toisaalta suunnittelemassa yhdessä valmentajien kanssa turvallista harjoittelua, jossa kunkin lajin tyyppivammat ennaltaehkäistään.

Fysioterapeutille voi varata ajan myös ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika fysioterapeutille

Muiden erikoisalojen asiantuntijat

Urheiluklinikan asiantuntijoihin kuuluu myös muiden alojen asiantuntijoita

Tutustu myös: