Asiantuntijamme

Meillä työskentelee muun muassa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreitä, liikuntalääketieteen asiantuntijoita ja urheilufysioterapeutteja. He huolehtivat, että saat nopean ja oikean hoidon sekä selkeän kuvan siitä, kuinka hoitosi etenee. Liikunta- ja urheilupsykologin palvelut nopeuttavat kuntoutumisprosessia ja tukevat urheilijan psyykkistä valmentautumista.

Vamman sattuessa ortopedin ja käsikirurgin vastaanotolta urheilija saa nopeasti avun. Nämä lääkärit ovat erikoistuneet mm. luu-, lihas-, jänne-, nivelside, rusto- ja hermo-ongelmiin. Hoitopolku ei katkea missään vaiheessa, palvelemme asiakkaita aina tapaturman tai sairauden alkuvaiheesta mahdolliseen leikkaukseen ja kuntoutukseen.

Urheilu- ja tapaturmaklinikan kirurgit ovat alansa huippuja. Ortopedian erikoislääkärit tekevät leikkauksen jälkeen tiiviisti yhteistyötä fysioterapeuttien ja asiakkaan kanssa. Näin myös kuntoutuminen on mahdollisimman tehokasta ja nopeaa.

Liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolta urheilija saa avun luu-, lihas-, jänne-, nivelside- ja rusto-ongelmien lisäksi astma- ja keuhko-ongelmiin. Liikuntalääketieteen erikoislääkärit auttavat löytämään oman palautumisen tasapainon. Heidän erikoisosaamistaan ovat myös mm. ylikunto- ja antidoping-asiat. Liikuntalääketieteen erikoislääkäreillämme on pitkä kokemus eri lajien tyyppivaivoista ja riskivammoista. He tekevät terveystarkastuksia ja auttavat asiakkaita lajin kuin lajin tyyppivaivojen ennaltaehkäisyssä.

Vastaanottojen tukena toimivat huippuluokan kuvantamisen yksiköt: 3T-magneettikuvantaminen, kartiokeila-tietokonetomografia, ultraääni- ja röntgentutkimukset.

Urheiluklinikan asiantuntijoihin kuuluu myös muiden alojen erikoislääkäreitä - mm. gynekologeja, korva-, nenä-, ja kurkkulääkäreitä sekä gastroenterologeja, jotka ovat erikoistuneet mm. urheilijan tyrään ja maha-suolikanavan oireisiin sekä niiden hoitoon.

Fysioterapeutit

Fysioterapia Urheiluklinikka PihlajalinnaUrheilu- ja liikuntavammojen sattuessa kuntoutus on avainasemassa, jotta urheilija voi palata turvallisesti takaisin lajinsa pariin. Fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää toimintakykyä ja liikkumista.

Urheilu- ja liikuntavammojen sattuessa kuntoutus on avainasemassa, jotta urheilija voi palata turvallisesti takaisin lajinsa pariin.

Pihlajalinnan fysioterapiapalveluihin kuuluvat muun muassa liikuntavammojen hoito ja leikkauksen jälkeinen kuntoutus. Suunnittelemme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen kuntoutusohjelman, jonka tavoitteet asetetaan yhdessä fysioterapeutin kanssa.

Ennaltaehkäisy
Haluamme päästä vaikuttamaan urheilijan ja liikkujan terveyteen ennalta - niin, että vammat vältettään yhdessä, kaikin mahdollisin keinoin. On tutkittu totuus, että esimerkiksi polven eturistisidevammoista kaksi kolmasosaa vammoista on kontaktittomia. Näistä vammoista suurin osa on ennaltaehkäistävissä oikeanlaisella, liikkujalle henkilökohtaisesti suunnitellulla harjoittelulla.

Fysioterapauttimme suunnittelevat yhteistyössä urheilijan ja valmentajan kanssa ohjelmat, joilla sekä traumojen että rasitusvammojen riski pienenee.

Kiropraktikot ja naprapaatit

Urheilijanravinto Pihlajalinna

Akuuteissa ja kroonisissa kiputiloissa sekä tuki- ja liikuntaelimistön liikehäiriöissä sekä kiropraktikko että naprapaatti tutkii, käsittelee ja kuntouttaa keskittyen erityisesti kiputilojen ennaltaehkäisyyn.

Kiropraktia

Kiropraktikko on erikoistunut huonon ryhdin ja selkärangan liikehäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Nämä liikehäiriöt voivat aiheuttaa merkittävääkin painetta hermojuuriin sekä selkäytimeen ja oireilla eri tavoin. Yleisiä oireita ovat raajojen puutumis- ja tuntohäiriöt sekä kipu, lihasjännitys ja alentunut toimintakyky päivittäisten askareiden tai urheilusuoritusten parissa

Lue lisää

Naprapatia

Nivelten kivuttomaan liikkuvuuteen tähtäävät manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikat voidaan yhdistää pehmytkudoskäsittelyihin, hermo- ja sidekudostekniikoihin ja lihasvenytyksiin.

Naprapaatti arvioi tapauskohtaisesti, onko potilas hoidettavissa naprapatian keinoin vai tuleeko potilas lähettää lääkäriin jatkotutkimuksia varten.

Lue lisää

Pään vammojen asiantuntijat

Pihlajalinna urheiluklinikka

Päähän kohdistuneet vammat ovat melko yleisiä ja niihin tulee aina reagoida. Vammojen vakavuus vaihtelee pinnallisista ruhjeista vakaviin aivovammoihin. Onkin tärkeää, että tilanne arvioidaan nopeasti ja oikein. Urheilija tai urheileva juniori ei välttämättä ota aivotärähdystä tarpeeksi vakavasti ja urheilukentälle tai töihin halutaan palata pian. On erityisen tärkeää tiedostaa, että loukkaantumisen sattuessa urheilun tai työn pariin palaamisen tulisi tapahtua asteittain nousujohteisesti, oireita välttäen.

Pään vammojen seurauksena muutoksia saattaa syntyä mm. liikkumisen ja motoriikan hallintaan, jolloin myös tasapaino- ja liikkumiskyky muuttuvat. Tyypillisesti myös kognitiiviset häiriöt kuten muistiin, jaksamiseen tai keskittymiseen liittyvät tekijät saattavat vaikeutua kovemman kolauksen ollessa kyseessä.

Joukkueellinen ammattilaisia tukenasi
Mikäli pään vamma vaatii ammattilaisen tarkempaa arviota ja hoitoa, Urheiluklinikan lääkärillä on käytettävissään useiden erikoisalojen asiantuntijoista koostuva aivotärähdyksiin erikoistunut moniammatillinen tiimi.

Neurologiaan perehtynyt fysioterapeutti tarjoaa monialaisen ja kokonaisvaltaisen näkemyksen syntyneisiin muutoksiin ja keinoja niiden kuntouttamiseksi. Arjen hallintakeinoja saadaan lisättyä mm. erilaisten kuntoutusmenetelmien, liikunnan ja harjoittelun avulla. Muuttuneen tilanteen arviointi, konsultointi, antaa lyhyessä ajassa kokonaisvaltaisen näkemyksen ja suunnitelman vallitsevaan tilanteeseen. Jo yksi arviointi- ja ohjauskerta voi tuoda potilaan tilanteeseen uudenlaista näkemystä.

Jos kuntoutuminen pitkittyy tai joudutaan jopa miettimään urheilu-uran jatkomahdollisuuksia, on yhteistyö fysioterapeutin, neuropsykologin, neurologin sekä korva- ja silmälääkärin kanssa usein aiheellista

__Kysy lisää tai ota yhteyttä: __
Suvi Kinnunen 040 631 2826 (Uusimaa)
Maikku Lehtonen 050 512 9877 (Pirkanmaa)
Emilia Pellonpää 010 312 118 (Jyväskylä)
Tiina Pirhonen 050 4513378 (Kuopio)
Outi Hacklin 0400 674 420 (Joensuu)
Tanja Hänninen 0400 270 556 (Levi)

Ravitsemusasiantuntija

Urheilijanravinto Pihlajalinna

Ravinnon merkitystä urheilijan kehityksessä ei voi aliarvioida. Tasapainoinen ja monipuolinen ravinto auttaa urheilijaa ja urheilevaa junioria kehittymään ja saavuttamaan uusia tasoja. Ravitsemusterapeutin vastaanotolta saa avun mm. urheilija ja urheileva juniori, joka kärsii ylirasitusoireista, ruoka-aineallergioista tai palautuu huonosti. Ravitsemusasiantuntija ohjaa yli 14-vuotiaita urheilijoita syömään oikein.

Jos syöminen on haasteellista tai ongelmallista, kannattaa ottaa ravitsemusterapeuttiimme yhteyttä. Suunnittelemme henkilökohtaisen ravintosuunnitelman ja ohjauksen.

Lue lisää

Urheilupsykologi

Urheilupsykologi Pihlajalinna

Huippusuoritus vaatii keskittymistä tekemiseen. Sekä ulkoiset että sisäiset ärsykkeet pommittavat urheilijaa harjoittelun ja kilpailun aikana.

Toimivia psyykkisiä säätelykeinoja tarvitaan otteen löytymiseen ja tavoitteisiin vahvasti suuntautumiseen esimerkiksi loukkaantumisten, epäonnistumisten ja epäoikeudenmukaisuuden kokemusten jälkeen.

Pettymyksen sietokyvyn parantaminen, jännityksen sieto ja sen lieventäminen, yliyrittämisen väheneminen sekä vuorovaikutusongelmien selvittäminen kuuluvat myös urheilupsykologian piiriin. Näihin asioihin voidaan oikeilla menetelmillä vaikuttaa.

Akuutissa tilanteessa soita ajanvaraukseemme. Siellä ajanvaraajamme etsivät oikean asiantuntijan.

Muissa tapauksissa suosittelemme soittoa Urheiluklinikkamme alueellisille vastuuhoitajillemme, joilta saat ohjauksen eteenpäin.

Vastuuhoitajan tavoitat numeroista:
Suvi Kinnunen 040 631 2826 (Uusimaa)
Maikku Lehtonen 050 512 9877 (Pirkanmaa)
Emilia Pellonpää 010 312 118 (Jyväskylä)
Tiina Pirhonen 044 442 209 (Kuopio)
Outi Hacklin 0400 674 420 (Joensuu)
Tanja Hänninen 0400 270 556 (Levi)