Gynekologi

Gynekologi eli naistentautien ja synnytyksen erikoislääkäri on erikoistunut naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin sekä gynekologisiin toimenpiteisiin.

Pihlajalinnassa gynekologin palveluita on tarjolla aina ensimmäisestä gynekologikäynnistä vaihdevuosioireiden hoitoon.

Varaa aika gynekologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Gynekologin vastaanotto ja gynekologinen tutkimus

Ennen gynekologista tutkimusta gynekologi keskustelee asiakkaan kanssa. Tutkimukseen kuuluu vatsan tunnustelu ja gynekologinen sisätutkimus sekä mahdollisesti rintojen tunnustelu. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa tehdä myös gynekologinen ultraäänitutkimus.

Milloin ensimmäisen kerran gynekologille?

Gynekologin vastaanotolle kannattaa tulla, jos kuukautiset ovat kivuliaat tai häiritsevän runsaat tai jos nuori on täyttänyt 16 vuotta, mutta kuukautiset eivät ole alkaneet. Käynti on ajankohtainen myös silloin, kun sukupuolielämä on alkamassa.

Gynekologin vastaanotolle voi tulla myös hankalan aknen takia, sillä ehkäisypillerit helpottavat usein iho-ongelmia. Hormonaalisen ehkäisyn aloittaminen vaatii aina seurantaa, jonka tiheydestä sovitaan gynekologin kanssa.

Nuori voi tulla vastaanotolle yksin tai ottaa halutessaan mukaan itselleen tärkeän aikuisen. Ensimmäinen käynti voi jännittää ja Pihlajalinnan gynekologit osaavat huomioida tämän. Keskiössä käynnillä on keskustelu nuoren kanssa, sisätutkimusta ei aina tarvita.

Gynekologin palvelut

Pihlajalinnassa tehdään monipuolisesti erilaisia gynekologisia toimenpiteitä ja leikkauksia. Gynekologit tekevät muun muassa seuraavia toimenpiteitä:

Lapsettomuuteen liittyvissä asioissa apua on saatavilla Dextra Hedelmällisyysklinikalta. Tarkemmat tiedot palveluista sekä ajanvaraus suoraan Dextra Hedelmällisyysklinikan verkkosivuilta.

Löydä lähin Pihlajalinnan gynekologi

Löydät myös muiden paikkakuntien gynekologit verkkoajanvarauksesta.

Lue myös