Gynekologi

Gynekologi eli naistentautien ja synnytyksen erikoislääkäri on erikoistunut naistentautien hoitoon, hormonaalisiin ongelmiin sekä gynekologisiin toimenpiteisiin.

Pihlajalinnassa gynekologin palveluita on tarjolla aina ensimmäisestä gynekologikäynnistä vaihdevuosioireiden hoitoon.

Varaa aika gynekologille verkkoajanvarauksesta

tai puhelimitse numerosta 010 312 010

Gynekologin vastaanotto ja gynekologinen tutkimus

Ennen gynekologista tutkimusta gynekologi keskustelee asiakkaan kanssa. Tutkimukseen kuuluu vatsan tunnustelu ja gynekologinen sisätutkimus sekä mahdollisesti rintojen tunnustelu. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa tehdä myös gynekologinen ultraäänitutkimus.

Gynekologin palvelut

Pihlajalinnassa tehdään monipuolisesti erilaisia gynekologisia toimenpiteitä ja leikkauksia. Gynekologin vastaanotolla voidaan hoitaa seuraavia asioita:

Löydä lähin Pihlajalinnan gynekologi

Valitse paikkakunta ja gynekologi verkkoajanvarauksesta

Milloin ensimmäisen kerran gynekologille?

Gynekologin vastaanotolle kannattaa tulla, jos kuukautiset ovat kivuliaat tai häiritsevän runsaat tai jos nuori on täyttänyt 16 vuotta, mutta kuukautiset eivät ole alkaneet. Käynti on ajankohtainen myös silloin, kun sukupuolielämä on alkamassa.

Gynekologin vastaanotolle voi tulla myös hankalan aknen takia, sillä ehkäisypillerit helpottavat usein iho-ongelmia. Hormonaalisen ehkäisyn aloittaminen vaatii aina seurantaa, jonka tiheydestä sovitaan gynekologin kanssa.

Nuori voi tulla vastaanotolle yksin tai ottaa halutessaan mukaan itselleen tärkeän aikuisen. Ensimmäinen käynti voi jännittää ja Pihlajalinnan gynekologit osaavat huomioida tämän. Keskiössä käynnillä on keskustelu nuoren kanssa, sisätutkimusta ei aina tarvita.

Lue myös