Kardiologian erikoislääkäri

Kardiologi eli sydänsairauksien erikoislääkäri auttaa sydänsairauksien selvittämisessä ja hoidossa.

Tyypillisiä syitä saapua kardiologin vastaanotolle ovat rintakipu, hengenahdistus, rytmihäiriö, koholla oleva verenpaine, pyörtyminen tai havaittu sydämen sivuääni. Kardiologin vastaanotolla tehdään ja suunnitellaan tutkimuksia sydämen terveyden ja oireiden selvittämiseksi.

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Milloin kardiologille?

Kardiologin vastaanotolla voidaan selvittää ja hoitaa esimerkiksi seuraavia vaivoja:

Kardiologin palvelut

Kardiologin vastaanotolla suoritetaan perustutkimus, jossa selvitetään oireet ja mahdolliset riskitekijät. Vastaanotolla myös selvitetään elämäntilanne ja muut taustatiedot. Vastaanotolla myös suoritetaan kliininen tutkimus, jossa esimerkiksi kuunnellaan sydän ja keuhkot. Vastaanotolla kardiologi suorittaa usein myös sydämen ultraäänitutkimuksen ja määrää muut tarvittavat sydämen tutkimukset.

Tutkimusten perusteella lääkäri määrää tarvittavat lisätutkimukset ja kirjoittaa tarvittavat lähetteet esimerkiksi laboratorio- ja sydämen tutkimuksiin.

Pihlajalinnassa voidaan suorittaa myös kattavia sydämen kuvantamistutkimuksia, joihin vastaanotolla kardiologi voi kirjoittaa tarvittaessa lähetteen.

Ajanvaraus

Varaa aika kardiologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa joka päivä ympäri vuorokauden.

Muut sydän- ja verisuonitautien palvelut