Muut erikoislääkärit

Andrologian erikoislääkäri

Andrologian erikoislääkärin osaamiseen kuuluvat miestentaudit eli miesten sukupuolielimiin liittyvä toiminnallisuuden ja sairauksien diagnostiikka ja hoito.

Varaa aika andrologin vastaanotolle verkkoajanvarauksesta.

Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri

Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärin alaan kuuluu anestesia, kivunhoito, tehohoito ja ensihoito. Anestesia tarkoittaa muun muassa puudutusta, kipulääkitystä, nukutusta tai sedaatiota sekä peruselintoimintojen valvontaa ja hoitoa toimenpiteiden ja leikkausten yhteydessä.

Varaa aika anestesiologille verkkoajanvarauksestamme.

Audiologian erikoislääkäri

Audiologian erikoislääkäri on korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri tai foniatri, joka on erikoistunut kuulonhuoltoon. Audiologian erikoislääkäri hoitaa mm. vanhuksia, joilla on iän aiheuttama kuulon heikkenemä, ja henkilöitä, joilla on jokin sisäkorvan sairaus.

Varaa aika audiologille verkkoajanvarauksesta.

Foniatrian erikoislääkäri

Foniatrian erikoislääkäri hoitaa lasten ja aikuisten puheen, kielen ja äänen häiriöitä sekä nielemisvaikeuksia. Apua vastaanotolta voi saada esimerkiksi puhe- ja lukihäiriöön sekä änkytykseen. Foniatri hoitaa myös huulihalkio- ja suulakihalkiopotilaita.

Varaa aika foniatrille verkkoajanvarauksesta.

Gastrokirurgian erikoislääkäri

Gastrokirurgian eli vatsaelinkirurgian erikoislääkäri tutkii ja hoitaa ruoansulatuskanavan kirurgisia sairauksia, kuten suoliston, maksan, sappirakon, sappiteiden ja haiman sairauksia. Hoidot voidaan tehdä avo- tai tähystyskirurgisin menetelmin. Gastrokirurgit tekevät myös ruoansulatuskanavan tähystystutkimuksia.

Varaa aika gastrokirurgille verkkoajanvarauksesta.

Hematologian erikoislääkäri

Hematologian erikoislääkäri on erikoistunut veritautien hoitoon. Yleisimpiä hematologin hoitamia sairauksia ovat muun muassa anemia, veren hyytymiseen liittyvät sairaudet sekä erilaiset verisyövät.

Varaa aika hematologille verkkoajanvarauksestamme.

Kirurgian erikoislääkäri

Kirurgian erikoislääkäri hoitaa sairauksia ja vammoja pientoimenpiteillä ja leikkauksilla.
Kirurgia jakaantuu useaan erikoistumisalueeseen, joita ovat esimerkiksi yleiskirurgia, lastenkirurgia, plastiikkakirurgia, käsikirurgia, gastrokirurgia ja ortopedia.

Voit ajata kirurgin vastaanotolle ajan verkossa.

Ilmailulääketieteen erikoislääkäri

Ilmailulääketieteen erikoislääkärillä oikeus kirjoittaa lääkärintodistus lääketieteellistä kelpoisuustodistusta varten, jonka Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi myöntää. Ilmailulääkärin todistus vaaditaan ammattilentäjiltä, lennonjohtajilta, lennontiedottajilta, yleis- ja harrasteilmailijoilta sekä matkustamomiehistön jäseniltä.

Varaa aika ilmailulääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Infektiosairauksien erikoislääkäri

Infektiosairauksien erikoislääkäri tutkii ja hoitaa mikrobien, kuten bakteerien, virusten, sienten ja parasiittien, aiheuttamia sairauksia. Infektiosairaudet ovat hyvin yleisiä. Suurin osa tavallisista infektioista hoidetaan perus- ja avoterveydenhuollossa tai ne paranevat itsestään kotikonstein.

Varaa aika infektiolääkärille verkkoajanvarauksesta.

Matkailulääketieteen erikoislääkäri

Matkailulääketieteen erikoislääkärin alaan kuuluvat muun muassa matkailijoiden ennaltaehkäisevä hoito, matkan aikana ja jälkeen ilmaantuvat terveysongelmat sekä maahanmuuttajien terveyteen liittyvät asiat. Matkailulääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle voi tulla esimerkiksi ennen matkaa tarvittavien rokotusten tai matkan jälkeisten oireiden kuten kuumeen, ripulin ja iho-oireiden vuoksi.

Varaa aika matkailulääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Merimieslääketieteen erikoislääkäri

Merimieslääketieteen erikoislääkäri tuntee alan työolosuhteet ja terveysvaatimukset sekä tekee lääkärintarkastuksen merimiestodistusta varten. Todistusta varten lääkäri tekee asiakkaalle perustustutkimuksen, johon kuuluu muun muassa verenpaineen mittaus, keuhkojen ja sydämen kuuntelu sekä kuulo- ja näkötesti.

Varaa aika merimieslääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Musiikkilääketieteen erikoislääkäri

Muusikot kärsivät useista soittamiseen liittyvistä vaivoista. Usein ongelmat liittyvät etenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja kuuloon, mutta muusikot kärsivät myös stressin tuomista vaivoista. Musiikkilääketieteeseen perehtynyt lääkäri hoitaa soittamiseen liittyviä tyypillisiä ongelmia.

Nefrologian erikoislääkäri

Nefrologian erikoislääkäri tutkii ja hoitaa munuaisten sairauksia, kuten munuaisten vajaatoimintaa. Vajaatoimintaa voidaan hoitaa konservatiivisilla hoidoilla, kuten lääkityksellä ja ruokavaliolla, sekä aktiivihoidoilla, kuten dialyysilla ja munuaissiirroilla.

Varaa aika nefrologille verkkoajanvarauksestamme.

Neurokirurgian erikoislääkäri

Neurokirurgian erikoislääkäri on erikoistunut keskushermoston, kuten selkä- ja kaularangan, leikkaushoitoon. Tyypillisesti neurokirurgi tekee esimerkiksi kaula- ja lannerangan välilevypullistuman korjausleikkauksia sekä aivovamman, aivoverenvuodon tai aivokasvaimen vaatimia toimenpiteitä.

Varaa aika neurokirurgille verkkoajanvarauksestamme.

Perinatologian erikoislääkäri

Perinatologian erikoislääkäri huolehtii äidin ja lapsen terveydestä ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen. Perinatologian erikoislääkärin palveluita ovat muun muassa raskaudenaikainen seuranta ja raskausultraäänitutkimukset, lapsivesipunktio, sikiön niskaturvotusultraääni sekä seerumiseulontaverikoe, rakenneultraäänitutkimukset sekä 3D/4D-ultraäänitutkimukset.

Varaa aika perinatologille verkkoajanvarauksestamme.

Perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri

Perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri diagnosoi, hoitaa ja opastaa perheitä perinnöllisiin ja synnynnäisiin sairauksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi harvinaisten sairauksien ja oireyhtymien diagnostiikkaa varten ja sikiön tai syntyneen lapsen poikkeavuuksien vuoksi.

Varaa aika perinnöllisyyslääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Radiologian erikoislääkäri

Radiologian erikoislääkäri tutkii ja diagnosoi sairauksia ja vammoja erilaisten kuvantamistutkimusten, kuten röntgen-, ultraääni-, tietokone- ja magneettikuvauksien, avulla. Radiologi tekee tiiviisti yhteistyötä muiden lääkärien kanssa, ja hänen diagnoosiaan tarvitaan esimerkiksi hoitavan lääkärin hoitopäätöksen tueksi.

Varaa aika radiologille verkkoajanvarauksestamme.