Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri on liikuntaan ja urheiluun liittyvien vaivojen ja sairauksien hoitoon erikoistunut lääkäri. Vastaanotolle voivat hakeutua kaiken ikäiset liikkujat aina aloittelijoista huippu-urheilijoihin.

Liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle tulemisen syitä voivat olla erilaiset urheiluun liittyvät vammat tai oireet, kuten ylikunto, suorituskyvyn lasku tai rasitusastma. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri hoitaa akuuttien urheiluvammojen lisäksi myös kroonisia vammoja, kuten rasitusvammoja.

Moneen pitkäaikaissairauteen liikunta on tutkitusti tehokas lääke. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri on asiantuntija, joka osaa ohjata, millainen liikunta kussakin tilanteessa on parasta ja perussairauden kannalta turvallista.

Varaa aika liikuntalääketieteen erikoislääkärille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010.

Jos loukkaannut tapaturmaisesti, hakeudu mahdollisimman pian hoitoon. Katso Pihlajalinnan tapaturmapäivystys.

Milloin liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle?

Liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle voivat hakeutua kaiken tasoiset liikkujat aloittelijoista huippu-urheilijoihin liikuntaan liittyvien vaivojen vuoksi. Vastaanotolle voivat tulla kaikenikäiset potilaat lapsista aikuisiin.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäriltä saa apua myös rasitukseen liittyvissä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaan liittyvissä haasteissa. Vastaanotolla voidaan tutkia ja hoitaa myös urheiluun liittyvää rasitusastmaa, ylikuormitusta tai sydänoireita.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäreillä on tuntemusta eri lajien tyypillisistä vaivoista ja riskivammoista. He tekevät paljon terveystarkastuksia ja auttavat asiakkaita urheiluvaivojen ennaltaehkäisyssä.

Liikuntalääketieteen erikoislääkärit myös auttavat löytämään jokaiselle oman optimaalisen ja turvallisen tason urheilla tai aloittaa liikunta. Säännöllinen liikunta yhdistettynä muihin elintapamuutoksiin ja hoitoihin ehkäisee sekä hoitaa monia pitkäaikaissairauksia.

Kilpaurheilijoille vastaanotolla voidaan antaa ohjausta ja apua harjoitteluun sekä vammojen ennaltaehkäisyyn. Monet Pihlajalinnan asiantuntijoista toimivat suomalaisten huippu-urheilijoiden ja urheilujoukkueiden vastuulääkäreinä.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri auttaa esimerkiksi seuraavissa vaivoissa:

  • Akuutit urheiluvammat
  • Sydänoireet urheilun aikana
  • Hengitystieoireet urheilun aikana, rasitusastma
  • Pitkittyneet infektio-oireet
  • Rasitusvammat
  • Urheilussa tapahtuneet aivotärähdykset
  • Suorituskyvyn lasku ja alipalautuminen
  • Ylikunto

Liikuntalääketieteen erikoislääkärin palvelut

Liikuntalääketieteen erikoislääkärin palveluihin kuuluvat vastaanotot lääkärikeskuksissa ja etänä, ei-leikkauksellinen kuntoutushoito ja toipumisen seuranta. Liikuntalääketieteen erikoislääkärit myös tekevät tiivistä yhteistyötä eri asiantuntijoiden ja tutkimusyksiköiden kanssa, mikä mahdollistaa kokonaisvaltaisen hoitopolun.

Ajanvaraus

Varaa aika liikuntalääketieteen erikoislääkärille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ajanvarausasioissa joka päivä ympäri vuorokauden.

Voit katsoa vapaat ajat myös suoraan seuraavilta paikkakunnilta

Teemme yhteistyötä myös vakuutusyhtiöiden kanssa eli hoidamme korvausasiat puolestasi helposti ja kätevästi.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien muut asiantuntijapalvelut

Pihlajalinnassa liikuntatieteen erikoislääkärit tekevät tiiviisti yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa. Moniammatilliset tiimit tuki- ja liikuntaelinsairauksien huippuyksiköissä hoitavat sinut kokonaisvaltaisesti kuntoon.

Lue myös