Gastroenterologi

Gastroenterologia on vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon keskittynyt sisätautien erikoisala. Gastroenterologin vastaanotolle kannattaa hakeutua esimerkiksi pitkittyneen närästyksen tai suolen toiminnan ongelmien vuoksi.

Oireileeko vatsa tai huolestuttaako suolen toiminta? Varaa aika gastroenterologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Milloin gastroenterologille?

Gastroenterologian erikoislääkärit auttavat laaja-alaisesti vatsan ja suoliston eri vaivoissa. Gastroenterologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos kärsii seuraavista vaivoista:

  • vatsakipu
  • turvotus
  • närästys
  • nielemisvaikeudet
  • suolen toiminnan ongelmat (esim. ripuli, ummetus).

Lääkäriin tulisi hakeutua pikaisesti, jos suolisto-oireet vaivaavat myös yöaikaan ja pahenevat koko ajan vaikka niitä olisi yrittänyt hillitä kotikonstein. Ulosteessa oleva veri on aina syy hakeutua vastaanotolle.

Gastroenterologian erikoislääkärin tutkimia ja hoitamia sairauksia ovat esimerkiksi

Maha-suolikanavan oireiden ja vaivojen lisäksi gastroenterologian erikoislääkärit tutkivat maksan, sapen sekä haiman toimintaa. Gastroenterologin vastaanotolta saa myös apua peräpukamiin sekä muihin peräaukon alueen vaivoihin.

Tähystystutkimukset ja vatsaelinkirurgiset toimenpiteet

Oireiden tai diagnoosin perusteella gastroenterologit voivat ohjata seuraaviin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin:

Tähystys- ja leikkaustoimenpiteitä tekevät joko gastroenterologit itse tai vatsaelinkirurgiaan erikoistuneet gastrokirurgit.

Ajanvaraus

Varaa aika gastroenterologille verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ympäri vuorokauden.

Gastroenterologi tavattavissa myös etänä

Pihlajalinnan gastroenterologeilta saat kätevästi apua myös etänä. Etävastaanotto sopii hyvin esimerkiksi oireista keskusteluun, ja tarvittaessa gastroenterologi ohjaa jatkotutkimuksiin.

Varaa aika gastroenterologin etävastaanotolle verkkoajanvarauksesta.

Lue myös