Ihotautilääkäri

Ihon hoitoa pintaa syvemmältä. Ihotautien erikoislääkärit diagnosoivat ja hoitavat yksilöllisesti monenlaisia ihotauteja, allergisia oireita sekä ihokasvaimia. Ihotautilääkärien osaamisalueeseen kuuluvat myös sukupuolitaudit.

Pohdituttaako luomi tai vaivaako iho-ongelma? Varaa aika ihotautien erikoislääkärille verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 010 312 010.

Milloin ihotautilääkärille?

Ihotautilääkärin vastaanotolle voi hakeutua erilaisten ihosairauksien ja iho-ongelmien vuoksi. Ihotautilääkärit diagnosoivat ja hoitavat muun muassa

  • aknea
  • erilaisia ekseemoita, kuten atooppista ihottumaa
  • psoriaasista
  • nokkosihottumaa
  • ihon infektioita
  • tiettyjä tulehduksellisia autoimmuunisairauksia, kuten pälvikaljua
  • ihokasvaimia.

Myös sukupuolitaudit ja genitaalialueelle paikantuvat ihotaudit kuuluvat ihotautilääkärin osaamisalueeseen. Ihotautilääkäri tutkii ja hoitaa myös iholla ilmeneviä allergisia sairauksia kuten välittömiä ja viivästyneitä allergioita.

Diagnoosin perusteella ihotautilääkäri laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman. Ihotauteja voidaan hoitaa paikallisilla tai suun kautta otettavilla lääkehoidoilla, mutta myös valohoito, kylmähoito, leikkaus, laser tai hionta ovat mahdollisia hoitokeinoja.

Aknepotilaiden hoito sisältää akuutin vaiheen lisäksi hoitovastetta ylläpitävää ja tarvittaessa aknen aiheuttamia jälkiä korjaavaa hoitoa.

Ihotautilääkäri tutkii ihomuutoksia ja luomia

Ihotautilääkäri voi tutkia vastaanotolla myös erilaisia ihomuutoksia tai luomia.

Ihotautilääkärillä on käytössään dermatoskooppi, jolla ihomuutoksen tai pigmenttiluomen rakenteen pystyy arvioimaan tarkasti. Tarvittaessa muutos poistetaan tai siitä otetaan koepala patologin arvioitavaksi.

Ikääntyvän ihon valovauriomuutokset kuten aurinkokeratoosit voidaan hoitaa yksilöllisesti erilaisin hoitomenetelmin. Tavanomaisin hoito on nestetyppijäädytys eli kryo-hoito.

Ihotautilääkäri tavattavissa myös etänä

Pihlajalinnan ihotautilääkäreiltä saat kätevästi apua myös etänä. Etävastaanotto on hyvä vaihtoehto hoitaa monia kiireellisiä ja kiireettömiä asioita helposti missä ja milloin vain.

Lue lisää: Etävastaanotot Pihlajalinnassa

Ajanvaraus

Varaa aika ihotautien erikoislääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Voit myös varata ajan puhelimitse numerosta 010 312 010. Asiakaspalvelumme auttaa ympäri vuorokauden.

Lue myös