Keuhkosairauksien erikoislääkäri

Keuhkosairauksien erikoislääkäriltä saa apua sekä kroonisiin että akuutteihin keuhkosairauksiin. Keuhkosairauksien erikoislääkärit ovat erikoistuneet muun muassa astman, keuhkoahtaumataudin ja keuhkokudoksen sairauksien hoitoon. Heidän vastaanotolleen voi hakeutua myös akuutin hengitystieinfektion, esimerkiksi keuhkoputkentulehduksen tai keuhkokuumeen vuoksi.

Varaa aika keuhkosairauksien erikoislääkärille

Keuhkosairauksien erikoislääkärin vastaanotolle hakeudutaan yleensä hengenahdistuksen, pitkittyneen yskän tai akuutin hengitystieinfektion takia. Moni tulee vastaanotolle myös allergiaoireiden vuoksi. Useimmat keuhkosairauksien erikoislääkärit ovat erikoistuneet myös allergioiden hoitoon allergologian erikoislääkäreiden ohella.

Akuutin keuhkoinfektion selvittämiseen riittää usein kliininen tutkimus, jota täydennetään tarvittaessa laboratoriokokeilla ja keuhkojen röntgentutkimuksella.

Jos epäillään astmaa tai keuhkoahtaumatautia, keuhkosairauksien erikoislääkäri tutkii keuhkojen toimintakykyä erilaisilla puhalluskokeilla. Laboratoriossa tehtävä spirometria antaa tarkan tiedon keuhkojen toiminnasta.

Lue lisää astmasta

Kotona tehtävällä PEF-seurannalla voidaan puolestaan selvitellä keuhkojen toimintakykyä ja keuhkoputkia laajentavan lääkkeen vaikutusta.

Varaa aika keuhkosairauksien erikoislääkärille

Lue lisää allergologin palveluista

Lue lisää pediatrin eli lastentautien erikoislääkärin palveluista