Keuhkosairauksien erikoislääkäri

Keuhkosairauksien erikoislääkäriltä saa apua sekä kroonisiin että akuutteihin keuhkosairauksiin. Keuhkosairauksien erikoislääkärit ovat erikoistuneet muun muassa astman, keuhkoahtaumataudin ja keuhkokudoksen sairauksien hoitoon. Heidän vastaanotolleen voi hakeutua myös akuutin hengitystieinfektion, esimerkiksi keuhkoputkentulehduksen tai keuhkokuumeen vuoksi.

Varaa aika keuhkolääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Milloin keuhkolääkärille?

Keuhkosairauksien erikoislääkärin vastaanotolle hakeudutaan yleensä hengenahdistuksen, pitkittyneen yskän tai akuutin hengitystieinfektion takia. Moni tulee vastaanotolle myös allergiaoireiden vuoksi.

Useimmat keuhkosairauksien erikoislääkärit ovat erikoistuneet myös allergioiden hoitoon allergologian erikoislääkäreiden ohella.

Mitä keuhkolääkärin vastaanotolla tapahtuu?

Akuutin keuhkoinfektion selvittämiseen riittää usein kliininen tutkimus, jota täydennetään tarvittaessa laboratoriokokeilla ja keuhkojen röntgentutkimuksella.

Jos epäillään astmaa tai keuhkoahtaumatautia, keuhkosairauksien erikoislääkäri tutkii keuhkojen toimintakykyä erilaisilla puhalluskokeilla. Laboratoriossa tehtävä spirometria antaa tarkan tiedon keuhkojen toiminnasta.

Kotona tehtävällä PEF-seurannalla voidaan puolestaan selvitellä keuhkojen toimintakykyä ja keuhkoputkia laajentavan lääkkeen vaikutusta.

Ajanvaraus

Varaa aika keuhkolääkärille verkkoajanvarauksestamme.

Voit myös varata ajan puhelimitse asiakaspalvelumme kautta numerosta 010 312 010.

Pihlajalinnan muut keuhkosairauksien asiantuntija- ja tutkimuspalvelut