Venähdys, nyrjähdys, murtuma?

Pihlajalinnan ortopedien ja tapaturmapäivystyksen ansiosta pääset hetkessä hoitoon ja nopeasti kuntoon. Tapaturmapäivystykseen voit tulla ajanvarauksella tai ilman. Pidämme huolta pikaisesta paranemisesta.


Venähdys, nyrjähdys, murtuma – liukkailla keleillä sattuu

Liukkailla keleillä sattuu paljon nyrjähdyksiä, venähdyksiä ja murtumia. Etenkin ranteet, nilkat ja polvet ovat vaarassa. Pihlajalinnan ortopedit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset pitävät huolta siitä, että apua on nopeasti saatavilla.

Lue lisää

Kun tapaturma yllättää, Pihlajalinna päivystää

Pihlajalinnan tapaturmapäivystykset palvelevat kaikenikäisiä potilaita Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Turussa ja Oulussa. Tapaturmapäivystyksessä ortopedit ja muut tapaturmiin erikoistuneet ammattilaiset auttavat vamman tai haverin sattuessa.

Lue lisää tapaturmapäivystyksestä

Olemme apunasi hoidossa ja asioinnissa

Käsikirurgi hoitaa rasituksen ja tapaturman aiheuttamia kipuja

Käsikirurgin vastaanotolle kannattaa hakeutua aina, kun käden kipu haittaa normaalia elämää. Varhaisessa vaiheessa aloitettu hoito takaa parhaimman lopputuloksen.

Lue lisää

Palvelemme kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita

Teemme sujuvaa yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. Varmistamme, että henkilövakuutuksesi korvausasia etenee omaan vakuutusyhtiöösi viipymättä.

Lue lisää


Kuntoutusta tarpeesi mukaan

Kuntoutus on aina yksilöllisesti räätälöityä: oikein ajoitettu, huolellisesti suunniteltu ja toteutettu fysioterapia auttaa sinua kuntoutumaan nopeammin. Aktiivinen itsenäinen harjoittelu yhdistettynä fysioterapeutin kanssa tehtyihin harjoitteisiin tuo kuntoutujalle parhaat mahdolliset tulokset.

Lue lisää

Ortopediltä apu akuutteihin ja kroonisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin

Polvikipu

Polvikipu voi ilmetä esimerkiksi polven seudun kuumotuksena jäykkyytenä tai vihlontana, ja pahimmillaan kipu voi rajoittaa liikkumista. Polvikipu voi johtua esimerkiksi tapaturmasta, rasitusvammasta tai nivelrikosta.

Lue lisää

Jalkaterän murtumat ja nyrjähdykset

Jalkaterän ongelmien kanssa ei kannata jäädä odottamaan, sillä hyvä alkuvaiheenhoito takaa parhaimman lopputuloksen. Jalkaterästä otetaan yleensä röntgenkuva, minkä avulla löydetään suurin osa alueen vammoista.

Lue lisää

Nilkan vammat

Nyrjähtänyt nilkka tai kaatuessa sattunut murtuma - jos nilkassa on kipu, tutkimuksiin on hyvä tulla heti. Virheasentoon vääntynyt nilkka on kipeä, turvonnut ja vaatii usein tukemista ja fysioterapiaa. Murtunutta nilkkaa voidaan hoitaa myös leikkauksella.

Lue lisää

Käden ja ranteen vammoja ja sairauksia hoitaa käsikirurgi

Ranteen ja kyynärvarren murtumat

Rannemurtuman oireita ovat kova kipu ja turvotus. Murtuneessa ranteessa voi olla myös virheasento. Murtumaa epäiltäessä on aina syytä käydä tarkistuttamassa tilanne lääkärillä mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää

Käsi- ja rannekivut

Käsi- ja rannekivut voivat johtua rasituksesta, mutta niiden taustalla voi olla myös vamma tai sairaus. Osa vaivoista voi parantua itsestään tai vaatia lääkärin tutkimuksen, mutta vamman syntyessä hoitoon on hakeuduttava nopeasti.

Lue lisää

Kyynärpään kipu

Kyynärpääkipua saattaa aiheuttaa rasitus tai kaatuminen. Osa murtumista parantuu muutaman viikon levolla, toiset vaativat pahimmillaan osaavan leikkaushoidon lisäksi myös pitkäkestoisen kuntoutuksen.

Lue lisää