Allergologian erikoislääkäri

Allergologian erikoislääkärit auttavat allergisten sairauksien sekä astman hoidossa ja selvittelyssä. Allergologit hoitavat niin äkillisiä sairastumisia kuin pitkäaikaisvaivoja. He ohjaavat asiakkaan tarvittaessa astmatutkimuksiin ja -ohjaukseen, keuhkojen toimintakokeisiin, allergiatutkimuksiin, siedätyshoitoihin ja altistuskokeisiin. Heidän osaamiseensa kuuluu myös atooppisen ihottuman hoito.

Allergiat ja niiden hoito

Allergisten sairauksien esiintyvyys on Suomessa suuri. Lapsilla ja nuorilla allergiat ovat yleisin pitkäaikaissairaus. Allergia voi puhjeta myös aikuisiässä.

Pihlajalinnassa tutkitaan ja hoidetaan kaikenikäisten allergisia ja atooppisia sairauksia. Allergisia sairauksia hoitavat allergologian erikoislääkäreiden lisäksi korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit sekä keuhkosairauksien, ihotautien ja lastentautien erikoislääkärit.

Palvelumme kattavat muun muassa äkilliset sairastumiset, pitkäaikaisvaivat, astmatutkimukset ja -ohjauksen sekä keuhkojen toimintakokeet. Hoidamme myös allergista nuhaa, siitepöly-, eläin- ja ruoka-aineallergioita sekä atooppista ihottumaa, ja teemme kattavia allergiatutkimuksia, ruoka-ainealtistuksia sekä siedätyshoitoja.