10.5.2019 Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja Pihlajalinna yhteistyöhön − loppilaiset pääsevät maksusitoumuksella lääkäriin Lopella

Pihlajalinna ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä aloittavat maanantaina 13.5.2019 yhteistyön Lopen lääkäripalveluiden osalta.

Pihlajalinna Loppi tuottaa jatkossa maksusitoumuksella lääkäripalveluita Lopen kuntalaisille. Palveluihin kuuluvat yleislääkärin vastaanotto, tarvittavat laboratoriotutkimukset sekä raajojen ja keuhkojen röntgenkuvat. Maksusitoumukseen kuuluu myös mahdollinen soittoaika, jossa kerrotaan tutkimusten tulokset.

Loppilaiset ovat jatkossakin ensin yhteydessä omaan terveysasemaansa. Terveysaseman sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin joko puhelimitse tai paikan päällä ja antaa kuntalaiselle tarvittaessa maksusitoumuksen. Maksusitoumus ei ole fyysinen dokumentti vaan merkintä potilastiedoissa.

Maksusitoumuksen saatuaan asiakas varaa puhelimitse ajan Pihlajalinnan Lopen toimipisteeseen (p. 010 312 010). Kuntayhtymä laskuttaa kuntalaiselta asiakasmaksun oman terveyskeskushinnastonsa mukaisesti. Pihlajalinnalta ei tule asiakkaalle erillistä laskua käynnistä. Maksusitoumuksella hoidetun käynnin jälkeen asiakkuus jatkuu normaalisti omalla terveysasemalla.

Lääkärin vastaanottopalvelut ja laboratoriopalvelut ovat saatavilla Pihlajalinnan Lopen toimipisteessä osoitteessa Viertotie 2. Kuvantamistutkimukset tehdään Pihlajalinnan Hämeenlinnan toimipisteessä, osoitteessa Raatihuoneenkatu 10 (2. krs).

Maksusitoumuksen voi saada silloin, kun kyseessä on akuutti yksittäinen vaiva, joka todennäköisesti saadaan hoidettua yhden vastaanottokäynnin aikana. Pitkäaikaissairaudet ja niiden kontrollit hoidetaan jatkossakin omalla terveysasemalla. Päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan entiseen tapaan kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi 77:ssä.

− Me Pihlajalinnassa uskomme, että yksityisen palveluntuottajan ja julkisen sektorin hyvällä yhteistyöllä voidaan turvata laadukkaat ja vaikuttavat sote-lähipalvelut suomalaisille. Olemme iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön lääkäripalveluiden tuottamiseksi loppilaisille. Tällä on iso merkitys kuntalaisten hyvinvoinnille ja myös paikallisen elinvoiman kehittämiselle. Nyt voidaan aidosti sanoa, että lääkäripalvelut palaavat Lopelle, iloitsee Pihlajalinnan Kanta-Hämeen aluejohtaja Tiina Halinen.

Lisätiedot
aluejohtaja Tiina Halinen, 050 439 0033