9.9.2021 Pihlajalinna ja Espoon Suunta aloittavat yhteistyön

Pihlajalinnan ja suunnistusseura Espoon Suunnan yhteistyön keskiössä ovat seuran suunnistajat vauvasta vaariin ja huippusuunnistajista kuntorastikävijöihin. Yhteistyö mahdollistaa tukipalvelut suunnistajanpolun jokaiseen vaiheeseen ja elämän eri tilanteisiin. Kilpailijalisenssimäärällä mitattuna Espoon suunta on Suomen suurin suunnistusseura.

Uusi yhteistyösopimus mahdollistaa suunnistajien tukipalveluiden viemisen tasolle, jossa suunnistajat voivat keskittyä rastien löytämiseen ja vauhdikkaaseen suunnistusjuoksuun. Pihlajalinnan testaus- ja urheilulääkäripalveluiden myötä mahdollisten urheiluvammojen ja hengitys- tai kuormittumisongelmien sattuessa suunnistajille taataan ammattitaitoinen hoito. Lisäksi vammojen ennaltaehkäisy on isossa roolissa.

− Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä Espoon Suunnan kanssa. Laaja asiantuntijajoukkomme tuntee eri lajit ja niille tyypilliset terveysongelmat aina vammojen hoidosta ylikuormituksen diagnosointiin ja psyykkiseen valmennukseen. Pihlajalinna tarjoaa kestävyysurheilijoille laadukkaat suorituskyvyn testauspalvelut harjoittelun tueksi. Lisäksi testituloksista päästään suoraan konsultoimaan lääkäreitämme, Pihlajalinna Dextran liikuntafysiologi Jyrki Aho kertoo.

− Suunnistus monipuolisena luontoliikuntalajina tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lajissa yhdistyy itsensä haastaminen sekä fyysisesti että henkisesti. Ei riitä, että jaksaa juosta, vaan myös rastien pitäisi löytyä. Olen tyytyväinen, että pääsemme yhdessä Pihlajalinnan kanssa tukemaan suunnistajiamme aina harrastajista huippu-urheilijoihin, Espoon Suunnan toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen iloitsee.

Espoon Suunnan toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Seuran muut lajit ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä tarkkuussuunnistus. Heinäkuun alusta käynnistynyt yhteistyö kattaa vuodet 2021 ja 2022. Sopimus sisältää myös vuoden option jatkosta.

Espoon Suunnan toimintaan pääsee tarkemmin tutustumaan osoitteessa www.espoonsuunta.fi.
suunta-kuva
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa paikalla olivat Pihlajalinnan urheiluklinikan vastuuhoitaja Runo Pyykönen, Pihlajalinnan urheiluklinikan liikuntafysiologi Jyrki Aho ja Espoon Suunnan toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen.