1.10.2020 Pihlajalinna aloittaa koronaviruksen antigeenitestit − tulos jopa 15 minuutissa

Pihlajalinna aloittaa koronaviruksen antigeenitestit. Pihlajalinnassa käyttöön otettava Aidianin antigeenitesti on pikamenetelmä, jonka avulla voidaan todeta koronavirusinfektio oireisella henkilöllä.

Antigeenitestiä varten otetaan näyte nenänielusta. Testi kannattaa tehdä noin 1−3 päivän kuluessa oireiden alkamisesta. Testitulos valmistuu 15−30 minuutissa.

− THL on suositellut antigeenitestien lisäämistä testauskapasiteetin parantamiseksi. Haluamme tuoda PCR-testauksen rinnalle mahdollisimman luotettavan pikatestauksen. Testi voidaan tehdä turvallisesti toimipisteessä ilman näytteiden kuljetuslogistiikkaa, joten sen etuna on nopeus. Antigeenitestille on tarve, ja se tukee valtakunnallista testaa, jäljitä ja eristä -strategiaa, toteaa Pihlajalinnan operatiivinen johtaja Teija Kulmala.

Antigeenitestin luotettavuustutkimukset on saatu valmiiksi, ja testille haetaan vielä THL:n lupa.

Antigeenitestiä aletaan Pihlajalinnassa tehdä nykyisten koronanäytteenottopisteiden yhteydessä. Valtakunnallisesti Pihlajalinnalla on tällä hetkellä 27 testauspistettä. Antigeenitestin hinta on sama kuin PCR-testin hinta, 193 euroa. Testin Kela-korvaus on 36 euroa.