25.1.2021 Pihlajalinna ja koulutuskuntayhtymä Sasky laajentavat koulutusyhteistyötään

Yhteistyön avulla Saskyn sosiaali- ja terveysalan tutkintoihin räätälöidään lisää monipuolisia ja työelämälähtöisiä oppimiskokonaisuuksia. Alan koulutuksen houkuttelevuuden merkitys korostuu entisestään, kun osaajien tarve tulevaisuudessa kasvaa.

Pihlajalinna ja Sasky ilmoittivat koulutusyhteistyön aloittamisesta ensimmäisen kerran kesällä 2020. Nyt yhteistyötä laajennetaan koskemaan Saskyn tarjoamia tutkintoja. Sopimus mahdollistaa yhteistyön lähihoitajan ja hoiva-avustajan tutkintojen lisäksi Saskyn liiketoiminnan perustutkinnossa sekä hyvinvointiteknologiakoulutuksessa. Yhteistyö koskettaa myös muun muassa ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkintokoulutusta.

Koulutusyhteistyössä painottuvat esimerkiksi digitaidot, asumispalveluiden asiakkaiden osallisuuden lisääminen sekä tuotekehitystyö, joista Pihlajalinnalla on vahvaa osaamista.

– Yhteistyön avulla meillä on mahdollisuus räätälöidä oppimiskokonaisuuksia, jotka vastaavat toimialamme muutoksiin ja nopeaan kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo.

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan sote-alalle tarvitaan 70 000 työntekijää lisää nykytilanteeseen verrattuna vuoteen 2035 mennessä.

– Osaajien tarve kasvaa huomattavasti. Meidän onkin pidettävä huolta koulutuksen houkuttelevuudesta ja siitä, että tutkinnot valmistavat opiskelijoita työelämän haasteisiin mahdollisimman monipuolisesti. Uskon, että erityisesti tässä Pihlajalinna on erinomainen kumppani Saskylle, jolle vahva ja tavoitteellinen työelämäyhteistyö on tärkeä osa kulttuuria, Aaltonen sanoo.

Sasky koulutuskuntayhtymä toimii usean kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Yhtymä järjestää, ylläpitää ja kehittää peruskoulutuksen jälkeen annettavaa toisen asteen ammatillista koulutusta sekä yleissivistävää koulutusta. Saskyssa on noin 7400 opiskelijaa.

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajista. Konserni palvelee yksityishenkilöitä, yrityksiä, vakuutusyhtiöitä ja julkisyhteisöjä, kuten kuntia ja sairaanhoitopiirejä. Tarjolla on laadukkaita sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja lääkärikeskuksissa, sairaaloissa, hammasklinikoilla, liikuntakeskuksissa, asumispalveluissa sekä monipuolisissa digipalveluissa eri puolilla Suomea. Pihlajalinnassa on noin 5800 työntekijää.

Lisätietoja:

Joni Aaltonen, toimitusjohtaja
Soittopyynnöt Pihlajalinnan viestinnän kautta: tiedottaja Hanna Viskari, p. 040 837 8403