15.2.2022 Pihlajalinnasta Fimlabin työterveyspalveluiden tuottaja

Laboratoriopalveluita sekä laboratorioalan koulutusta ja tutkimusta tuottava Fimlab on valinnut kilpailutuksen tuloksena terveysyhtiö Pihlajalinnan työterveyspalveluidensa tuottajaksi 1.1.2022 lähtien. Pihlajalinnan ja Fimlabin sopimus työterveyspalveluista on toistaiseksi voimassa oleva.

Pihlajalinnan työterveyspalveluiden uusi asiakasyritys Fimlab on Suomen suurin laboratorioalan yritys. Fimlab tuottaa laboratoriopalveluita sekä laboratorioalan koulutusta ja tutkimusta Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän julkisen terveydenhuollon tarpeisiin. Fimlabilla on yli 120 toimipistettä ja palveluksessa lähes 1200 ammattilaista.

Yhteistyön tavoitteena on tukea Fimlabin henkilöstön terveyttä ja työkykyä sekä ennaltaehkäistä työperäisiä sairauksia korkeatasoisilla työterveyspalveluilla.

Fimlabin henkilöstöjohtaja Sari Intalan mukaan Pihlajalinna valikoitui julkisen kilpailutuksen tuloksena työterveyden kumppaniksi.

− Työkykyjohtaminen on strategisesti kriittistä etenkin tilanteessa, jossa alan ammattilaisista on valtakunnallisesti pulaa. Henkilöstön työkykyä tulee johtaa suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Työterveyspalveluilla on merkittävä rooli organisaation kumppanina työkyvyn johtamisen ja toimivien työkyvyn ratkaisujen rakentamisessa. Valtakunnallisesti toimivan kumppanin kanssa tavoitteenamme on saada yhtenäiset ja tasalaatuiset työterveyspalvelut tukemaan henkilöstömme terveyttä ja hyvinvointia työssä koko toiminta-alueellamme ympäri Suomen, Intala kertoo.

− On ollut hienoa lähteä rakentamaan Fimlabin osaavien yhteyshenkilöiden ja Pihlajalinnan koordinoivan työterveystiimin kanssa hyvää, vaikuttavaa ja valtakunnallista yhteistyötä. Paljon olemme jo etukäteen tehneet valmistelutyötä yhteistyön onnistuneen aloituksen eteen. Tästä on hyvä jatkaa tiivistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista yhteistyötä, Pihlajalinnan suurasiakkuuspäällikkö Eija Seppänen kertoo.