4.8.2018 Pihlajalinnan selvitys Tampereella hoivakodissa kuolleen vanhuksen kuoleman toteamisesta: Pihlajalinnan lääkäri soitti hoivakotiin aamupäivällä, sai hoivakodista virheellistä tietoa

Pihlajalinna on tehnyt sisäisen selvityksen tamperelaisessa hoivakodissa tapahtuneeseen kuolemaan liittyen. Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, Pihlajalinnan lääkäri oli yhteydessä hoivakotiin tiistaina 31.7. n. klo 10. Pihlajalinnan lääkäri sai tuolloin hoivakoti Villa Aallosta virheellisen tiedon, että vainaja olisi tuolloin jo toimitettu Acutaan, joten Pihlajalinnan lääkäripalvelua ei tarvita. Pihlajalinnan toiminnasta riippumattomista syistä vainajan kuoleman toteaminen on kuitenkin venynyt iltapäivään.

Pihlajalinna on käynyt tapahtuneen läpi Tampereen kaupungin eli lääkäripalvelujen tilaajan kanssa. Pihlajalinna pahoittelee sitä, että hoivakodista ei ole saatu heti yhteyttä Pihlajalinnan lääkäriin.

”Jatkossa on varmistettava, että sekä hoivakodeissa että meillä on kaikilla oikea tieto kesäajan järjestelyistä, jotta vastaava tilanne ei toistu”, sanoo Pihlajalinnan Pirkanmaan aluejohtaja Jussi Korkeamäki.