22.2.2021 Kuka tahansa voi hyödyntää valinnanvapautta ja listautua Huhtasuon terveysaseman asiakkaaksi

Jyväskylän Huhtasuon terveysasema toimii valinnanvapauden piirissä, joten muutkin kuin Huhtasuon asukkaat voivat listautua Huhtasuon terveysaseman asiakkaiksi. Valinta koskee kiireetöntä hoitoa. Huhtasuon terveysasemalle on helppo tulla. Itse asema on selkeä, ja terveysaseman edessä on ilmaista parkkitilaa. Huhtasuolla lääkärin vastaanotolle pääsee nopeasti.

Terveysaseman palveluntuottajana toimii Pihlajalinna. Huhtasuon terveysasema sijaitsee osoitteessa Nevakatu 1. Terveysaseman palveluihin kuuluvat lääkärin ja hoitajan vastaanotot sekä etävastaanotot videovastaanottoina terveysasemalla. Myöhemmin tänä vuonna etävastaanottopalvelut laajenevat niin, että etävastaanotolle voi osallistua myös kotoa käsin tietokoneella tai älypuhelimella. Lisäksi Jyväskylän kaupunki tuottaa Huhtasuon terveysasemalla suun terveydenhuollon, neuvolatoiminnan, sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen sekä fysioterapiatoiminnan palveluita ja mielenterveys- ja päihdepalveluita. Kuvantamistutkimukset tehdään Pihlajalinna Jyväskylässä osoitteessa Cygnaeuksenkatu 8.

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaina jyväskyläläiset voivat valita, minkä terveysaseman palveluja haluavat käyttää. Terveysasemavaihdoksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa palse.fi tai asioimalla omalla terveysasemallaan. Lisätietoja terveysaseman vaihtamisesta löydät verkkosivuiltamme osoitteesta terveysasema.pihlajalinna.fi/huhtasuo/valinnanvapaus ja Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta.

Hoitovastuu siirtyy valitulle terveysasemalle viimeistään seitsemän vuorokauden kuluessa. Terveysasemaa voi vaihtaa vuoden välein, ja jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä pitää tehdä erillinen ilmoitus.

Huhtasuon terveysasema
Nevatie 1
40340 Jyväskylä
Avoinna ma–pe klo 8–16
Ajanvaraus ja neuvonta, p. 014 266 0121

Lisätietoja:
Sanna Poikonen
aluejohtaja
[email protected]
040 090 2500