3.5.2019 Pihlajalinnalta mobiilivastaanotto perusterveydenhuollon asiakkaille

eta hoitaja

Pihlajalinna on aloittanut älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella toimivan etävastaanoton, joka palvelee perusterveydenhuollon asiakkaita. Pihlajalinna-terveyssovellus otetaan ensin käyttöön Mäntänvuoren Terveydessä Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella sekä Kolmostien Terveydessä Parkanossa ja Kihniössä. Terveyssovellus mahdollistaa nopean ja paikasta riippumattoman pääsyn hoitohenkilökunnan vastaanotolle.

Pihlajalinna-terveyssovellus palvelee Mäntänvuoren Terveyden ja Kolmostien Terveyden asiakkaita heidän oman terveyskeskuksensa aukioloaikoina. Etävastaanotto toimii Pihlajalinnan mobiiliapplikaatiossa eli Pihlajalinna-terveyssovelluksessa.
Etävastaanotto tuo uuden tavan asioida vanhojen rinnalle. Jo käytössä olevat asiointikanavat, puhelinajanvaraus ja kivijalkavastaanotto, säilyvät ennallaan. Terveyssovelluksen avulla terveysaseman vastaanottoaikojen saatavuus paranee, kun osa asiakkaista voidaan hoitaa sovelluksen kautta.

Käynti alkaa hoidon tarpeen arvioinnilla
Kunta-asiakkaan polku terveyspalveluissa säilyy samana myös sovelluksessa. Asiakkaan etävastaanotto alkaa aina hoitajan oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla. Tämä tapahtuu chatin avulla. Videoyhteys on mahdollista avata tarvittaessa. Hoitaja auttaa asiakasta vaivassa ja ohjaa tämän tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana.

Terveyssovelluksessa voidaan hoitaa esimerkiksi virtsatietulehdukset, ylähengitystieinfektiot, silmätulehdukset ja ihottumat. Lääkäri voi myös määrätä lääkkeitä, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman. Kunta-asiakkaan vastaanottokäynti terveyssovelluksessa maksaa normaalin terveyskeskuspalvelumaksun verran.

-Kun osa potilaista hoidetaan Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta, saamme terveysasemille enemmän työaikaa ja resursseja fyysisiä vastaanottoja varten. Asiakkaat ovat suhtautuneet etävastaanottoihin hyvin positiivisesti, ikäihmiset mukaan lukien, kertoo Pihlajalinnassa mm. terveysasemalääkärinä toiminut, etälääketieteen palveluista vastaava lääkäri Kaisa Kujansivu.

Lisätietoja:
Sanna Määttänen
Tuote- ja palvelukehitysjohtaja, Pihlajalinna
[email protected]
040 077 91 52