Argentiinan maajoukkuepelaaja Giovani Lo Celson takareisivamma hoidettu Turussa

11.11.2022

Giovani LoCelso ja Lasse Lempainen

Villarealin keskikenttäpelaaja ja Argentiinalle Etelä-Amerikan Copa América mestaruuden vuonna 2021 voittanut Giovani Lo Celso on leikattu torstaina 10. marraskuuta onnistuneesti Suomessa. Tähtipelaajan takareisivamman operoi ortopedi Lasse Lempainen Turun Pihlajalinnassa.

– Leikkaus eteni suunnitellusti ja sujui hyvin. Takareisivamman vuoksi Lo Celso ei pääse edustamaan Argentiinaa pian alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. Tärkeintä Lo Celsolle on nyt keskittyä leikkauksesta toipumiseen ja kuntoutukseen, jotta hän on mahdollisimman pian jälleen pelikuntoinen, sanoo urheiluortopedian dosentti Lasse Lempainen.

26-vuotiaan Lo Celson matka jalkapallon MM-kisoihin katkesi reilu viikko sitten
loukkaantumiseen ottelussa Athletic Bilbaota vastaan. Lo Celson takareidessä todettiin sittemmin repeämä, joka on nyt operoitu Lempaisen toimesta.

– On todella harmillista, että loukkaannuin juuri nyt. Jalkapallokentällä loukkaantumiselta ei kuitenkaan aina voi välttyä. Kun jotain sattuu, on todella tärkeää löytää maailman parhaat osaajat. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin Suomeen Lempaisen operoitavaksi ja leikkaus onnistui hyvin. Nyt pääsen keskittymään kuntoutukseen. Olen kiitollinen Pihlajalinnan koko hoitotiimille hyvin sujuneesta operaatiosta ja täällä saamastani erinomaisesta hoidosta, sanoo
Giovani Lo Celso.

Lo Celson lisäksi useita muita jalkapallon maailmantähtiä, kuten Ronald Araujo, Ousmane Dembele, Sergi Robert ja Leonardo Spinazzola, on käynyt Lempaisen operoitavana.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Lasse Lempainen, p. 040 595 3921

Tuula Lehto, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja p. 040 588 5343, [email protected]