6.5.2019 Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Pihlajalinna sopineet kumppanuusyhteistyöstä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Pihlajalinna ovat hyväksyneet aiesopimuksen kumppanuusyhteistyöstä ja yhteistyössä tapahtuvan toiminnan kehittämisestä.

Aiesopimuksen tarkoituksena on sopia vaiheittaisesta etenemisestä ja periaatteista koskien mahdollisen kumppanuusyhteistyön muodostamista.

  • Tays ja Pihlajalinna ovat olleet eri tavoin edelläkävijöitä suomalaisen terveydenhuollon kehittämisessä ja innovaatioissa. Uuden yhteistyömme tavoitteena on kehittää entistä parempia hoitopolkuja asiakkaillemme. Yhteistyömme tähtää myös siihen, että olisimme tulevaisuudessakin vetovoimaisia hoitopaikkoja ja työyhteisöjä, sanoo Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Sopimus sisältää tahtotilan kehittää erikoissairaanhoidon tuottavuutta ja vaikuttavuutta uusien toimintamallien avulla.

  • Tälläkin tavalla haluamme olla edelläkävijöitä julkisen ja yksityisen yhteistyössä ja sen kehittämisessä verkostoituvassa toimintaympäristössä.

Kumppanuusyhteistyössä on tavoitteena suunnitella uusia ja innovatiivisia palvelumalleja, joissa korostuvat asiakaskeskeisyys, yhteiskuntavastuu ja palveluiden vaikuttavuus. Osapuolet pyrkivät hakemaan parhaita käytäntöjä sekä julkisen että yksityisen sektorin tavoista toimia.

  • Pihlajalinna on toteuttanut julkisissa palveluissa muun muassa perusterveyden- ja erikoisairaanhoidon yhdistämisen alkuvuonna kariutuneen sote-uudistuksen tavoitteiden mukaisesti. Näiden kokemusten pohjalta Pihlajalinnalla on tähän kumppanuusyhteistyöhön paljon annettavaa ja odotamme kovasti yhteistyötä, toteaa toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Käytännön yhteistyöstä sovitaan myöhemmin erillisillä sopimuksilla.

Lisätietoja:
Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, puh. 050 680 48
Toimitusjohtaja Joni Aaltonen, Pihlajalinna Oyj, puh. 040 524 7270